Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

alfavita.gr : Συνάντηση Υπουργού Παιδείας- προέδρου ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό εκπαιδευτικών και τον διαγωνισμό των μουσικών- Περισσότερες θέσεις για δασκάλους, νηπιαγωγούς και φιλόλογους


Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων μεταξύ του ΑΣΕΠ και του υπουργείου Παιδείας τίθεται αυτή την εβδομάδα ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, που αναμένεται να διενεργηθεί τον προσεχή Νοέμβρη αλλά και των μουσικών που θα διεξαχθεί το αργότερο έως τον Ιούνιο. Στο κρίσιμο «ραντεβού» μεταξύ του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργου Βέη, και του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, αναμένεται να ξεκαθαριστεί ο αριθμός των θέσεων των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν για τα έτη 2009-2011, αλλά και οι αλλαγές σε κάποιες ειδικότητες που θα δίνουν τη δυνατότητα σε πτυχιούχους κι άλλων τμημάτων να διοριστούν ως εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η κατάρτιση της προκήρυξης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου, έτσι ώστε να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Επίσης, φέτος αναμένεται να είναι αυξημένος ο αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν. Συγκεκριμένα, αναμένεται όλες οι πληροφορίες μιλάνε για πάνω από 7.000 θέσεις συνολικά. Οι περισσότερες θέσεις θα αφορούν κατά σειρά δασκάλους νηπιαγωγούς και φιλολόγους.

Μουσικοί
Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη για τις 120 θέσεις μουσικών, το ΑΣΕΠ δηλώνει έτοιμο να διενεργήσει τον διαγωνισμό έως το καλοκαίρι, αφού οι υποψήφιοι δεν φαίνεται να ξεπερνούν τους 500 - 600. Ηδη η ύλη έχει δοθεί, ενώ ο διαγωνισμός αφορά μόνο πτυχιούχους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της ειδικότητας, οι οποίοι δεν πρόκειται να διαγωνιστούν σε κάποιο όργανο.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan