Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Γύρω γύρω όλοι… στη μέση ο αδιόριστος…

Μία είναι η φράση που θα μπορούσε να συμπυκνώνει όλα τα αιτήματα του κόσμου της αδιοριστίας. Τέρμα πια στον εμπαιγμό!!!
Τι άλλο θα μπορούσε να φωνάξει κανείς, όταν οι καταγγελίες για παρατυπίες και λάθη στα γραπτά του ΑΣΕΠ διαρκώς αυξάνονται. Πολλοί συνάδελφοι έκαναν αίτηση στο ΑΣΕΠ για να δουν τα γραπτά τους στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν είτε τις μεγάλες αποκλίσεις βαθμολογιών μεταξύ των δύο διορθωτών είτε την αντιστοιχία στους βαθμούς που υπολόγιζαν μετά τη δημοσίευση σωστών απαντήσεων από το ΑΣΕΠ και ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. Όσοι είδαν τα γραπτά τους ήρθαν αντιμέτωποι με επί της ουσίας αδιόρθωτα γραπτά και φύλλα που όχι μόνο δε φαίνονταν σκαναρισμένα, αλλά είχαν σημειώσεις με μολύβι!!! Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν γίνει λάθη στη βαθμολογία τους, δεν έχουν προσμετρηθεί στην τελική βαθμολογία σωστές απαντήσεις και τελικά, κάποιοι έχασαν και το διορισμό με αυτόν τρόπο…Η απάντηση από το ΑΣΕΠ μηδαμινή. Σε έγγραφο της ΠΕΑΕ που έχει αποσταλεί από τον Αύγουστο η απάντηση δεν ήρθε ποτέ… Άλλοτε επικαλούνται νομικά κωλύματα και όταν αυτό είναι προφανές ότι δεν ισχύει, μας ζητάνε στους διαδρόμους να πιέσουμε…πώς, όμως, να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας…
Επιπλέον, αυτές τις μέρες βγήκε και η εγκύκλιος για την Π.Δ.Σ. Πέραν του ότι η καθυστέρηση είναι τεράστια, αφού προέχουν οι κρίσεις των διευθυντών και όχι φυσικά, η πρόσληψη εκπαιδευτικών στις δευτεροβάθμιες γίνεται χαμός. Ενώ οι αιτήσεις έπρεπε να γίνονται στις δευτεροβάθμιες δεν είναι λίγες οι φορές που τα σχολεία είτε δεν πήραν πίνακες με όλα τα ονόματα υποψηφίων (βλ. Αιτωλοκαρνανία) είτε οι ίδιοι διευθυντές αρνούνται να κάνουν τις προσλήψεις γιατί δέχονται πιέσεις…κι αν στις επαρχιακές πόλεις μπορούν ίσως κάποια πράγματα να ελεγχθούν φανταστείτε τι γίνεται στην Αττική. Η δε φετινή εγκύκλιος δεν περιέχει κανένα κριτήριο επιλογής, ούτε χρόνο λήψης πτυχίου ούτε προϋπηρεσία με αποτέλεσμα ο καθένας να προσλαμβάνει όποιον θέλει και να είναι και νομότυπος!!!!
Τα σχολεία της χώρας δεν έχουν καθηγητές. Ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας (σχολεία Αμπελοκήπων ) δεν υπάρχουν καθηγητές και τα σχολεία υπολειτουργούν. Το Υπουργείο περί άλλων τυρβάζει και το ΑΣΕΠ μέσα στο χάος του και τη διαπλοκή κάνει προτάσεις για περαιτέρω κριτήρια για το διορισμό μας, όπως το τεστ δεξιοτήτων. Γιατί για να διοριστούμε πρέπει να ξέρουμε να λύνουμε σταυρόλεξα. Γιατί τελικά το πτυχίο που μας έδωσαν είναι άχρηστο γι΄ αυτούς. Γιατί τα σχολεία δεν έχουν ανάγκη από καθηγητές και μπορούν να ξεκινούν τελικά το Δεκέμβρη. Γιατί στην τελική νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας, στις πλάτες χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών, στις πλάτες του δημόσιου σχολείου, στις πλάτες των μαθητών και των γονιών τους. Δε θα τους περάσει. Θα μας βρουν μπροστά τους και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τρομάξουν!!!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan