Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Με άδεια χέρια έφυγε από τη συνάντηση η ΟΛΜΕ

Με άδεια χέρια όσον αφορά τα κεντρικά τους αιτήματα δηλώνουν ότι έφυγαν χθες από το γραφείο του υπουργού Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ που συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν κινητοποιήσεις. Οι συνδικαλιστές καθηγητές, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον υπουργό με καθυστέρηση δύο μηνών, χαρακτήριζαν χθες τις απαντήσεις του κ. Στυλιανίδη αόριστες και γενικόλογες, ενώ τα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης θεωρούνται επί μέρους.

Ειδικότερα όσον αφορά τις μισθολογικές διεκδικήσεις των καθηγητών ο υπουργός επικαλέστηκε την κυβερνητική δημοσιονομική πολιτική και δήλωσε αναρμόδιος για να λύσει ένα τέτοιο ζήτημα, ενώ για το Ασφαλιστικό και το Συνταξιοδοτικό παρέπεμψε τα μέλη της ΟΛΜΕ στην υπουργό Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Αντιθέτως ο κ. Στυλιανίδης υποσχέθηκε στους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας ότι σύντομα θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα συνυπολογισμού της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν ως αναπληρωτές στη βαθμολογική τους εξέλιξη και ότι θα αυξηθεί η ωριαία αποζημίωση των καθηγητών η οποία είναι καθηλωμένη εδώ και 12 χρόνια στα 7 ευρώ την ώρα.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan