Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

alfavita.gr: Τι λέει ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ για τον Διαγωνισμό των Εκπαιδευτικών

Μέσα στο 2008 το ΑΣΕΠ θα πραγματοποιήσει τρεις μεγάλους (σε σχέση με τον αριθμό των υποψηφίων) διαγωνισμούς. Το Τεστ Γνώσεων - Δεξιοτήτων, το Διαγωνισμό των Εκπαιδευτικών και το Διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών. Η alfavita είχε την Παρασκευή 22/02 μία συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Γιώργο Βέη σχετικά με την πορεία των παραπάνω διαγωνισμών


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ο κ. Βέης επισήμανε ότι στόχος του ΑΣΕΠ είναι ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών να γίνει το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο του 2008. Στα πλαίσια αυτά το ΑΣΕΠ έχει ζητήσει από το ΥΠΕΠΘ να επισπεύσει τις διαδικασίες για τον ορισμό του αριθμού των θέσεων κατά ειδικότητα και βέβαια για τον ορισμό των ειδικοτήτων που θα πάρουν μέρος έτσι ώστε η προκήρυξη να είναι έτοιμη στα τέλη του Ιουνίου, ή το αργότερο το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου. Παράλληλα ο κ. Βέης έχει εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με τη δυσανάλογα μεγάλη εξεταστέα ύλη των φιλολόγων. Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ θεωρεί λογικό η εξεταστέα ύλη να ανακοινωθεί νωρίτερα από την προκήρυξη για την έγκαιρη προετοιμασία των υποψηφίων* (όπως έγινε με τον επικείμενο διαγωνισμό των μουσικών).



Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι με τα νέα μηχανήματα που έχει προμηθευτεί η υπηρεσία, θα είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρξουν προβλήματα στη διόρθωση των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογής. Παράλληλα τόνισε ότι το ΑΣΕΠ θα πάρει μέτρα έτσι ώστε να μετριαστούν οι αναβαθμολογήσεις αλλά και να γίνει ένας πιο συγκροτημένος έλεγχος στα έγγραφα των υποψηφίων (π.χ. βαθμοί πτυχίων, μεταπτυχιακά κ.λπ.). ωστόσο ο έλεγχος της προϋπηρεσίας είναι ευθύνη του ΥΠΕΠΘ.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan