Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΑΣΕΠ: Στο χέρι του υπουργείου Παιδείας, να μην καθυστερήσει ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών

Στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί από το ΑΣΕΠ ο νέος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό εκτιμά ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Γιώργος Βέης, με την προϋπόθεση ότι το υπουργείο Παιδείας θα έχει εκδώσει έγκαιρα τις αποφάσεις που αφορούν τον ακριβή αριθμό των θέσεων πρόσληψης αλλά και της εξεταστέας ύλης.
Ήδη ο κ. Βέης έχει συνομιλήσει τόσο με τον υπουργό Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη όσο και με εκπροσώπους του υπουργείου, και τους έχει καταθέσει τις προτάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου για διορθωτικές αλλαγές στον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών.
Πάντως ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ο διαγωνισμός να διενεργηθεί στις αρχές του επόμενου έτους, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, καθώς- όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- «όλο και κάτι συμβαίνει και ο διαγωνισμός καθυστερεί». Ο ίδιος εξήγησε ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στο ΑΣΕΠ αλλά στο ίδιο το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, όπως είπε «πολλές φορές πειραματίζεται με την ύλη του διαγωνισμού». Και έσπευσε να δηλώσει πως, όσο νωρίτερα διενεργηθεί ο διαγωνισμός, τόσο πιο γρήγορα θα εκδοθούν και τα αποτελέσματά του. Ο κ. Βέης δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εξεταστέα ύλη, κυρίως για τον κλάδο των φιλολόγων, την οποία χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη», κάνοντας λόγο για «βάναυσο σύστημα εξέτασης των συγκεκριμένων υποψηφίων». Εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καθορίσουν όλες τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 11/3/2008
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan