Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Μειωμένος ο αριθμός των θέσεων στο νέο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών

Το Π.Ι. ολοκληρώνει την εξεταστέα ύλη



Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ολοκληρώνει την εξεταστέα ύλη για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών και αναμένεται πριν από τις 15 Μαΐου να την παραδώσει στο ΥΠΕΠΘ.



Από πηγές του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην εξεταστέα ύλη όλων των ειδικοτήτων. Αντίθετα ο βασικός πυρήνας (πάνω από το 80%) της εξεταστέας ύλης δεν θα διαφέρει από αυτή του προηγούμενου διαγωνισμού.



Παράλληλα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αλλάζουν οι κατευθύνσεις του ΥΠΕΠΘ σχετικά με τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων εισακτέων στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών. Ενώ οι αρχικές πληροφορίες, από τον Φεβρουάριο ακόμη, μιλούσαν για περίπου 7.000 θέσεις εισακτέων, σήμερα, μετά τη ρύθμιση του ΥΠΕΠΘ για 24μηνο και 40μηνο, ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων εισακτέων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 5.500 για την Α/βάθμια και την Β/βάθμια εκπαίδευση. Η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του ΥΠΕΠΘ βρίσκεται ήδη στα χέρια του Ε. Στυλιανίδη και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μέσα στο Μάιο.

Οι πτυχιούχοι των πανεπιστημιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής θα πάρουν μέρος σε ξεχωριστό διαγωνισμό ο οποίος σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί είτε την ίδια περίπου περίοδο με το γενικό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών είτε πριν από την Άνοιξη του 2009.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan