Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Γκάφα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στην ύλη του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών για τον κλάδο Θεατρικών Σπουδών


Οι συντάκτες της ύλης για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών στον κλάδο ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών μπέρδεψαν τα πράγματα. Ζητούν από τους υποψήφιους να διαβάσουν το Γλάρο του Ιψεν (ενώ είναι γνωστό ότι είναι έργο του Τσέχωφ) και το Θείο Βάνια του Ιψεν (ενώ και αυτό είναι γνωστ΄οότι είναι έργο του Τσέχωφ). Παραθέτουμε επιστολή υποψηφίου του κλάδου ΠΕ32 Θεατρικών ΣΠουδώνΕίμαι θεατρολόγος, που εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια περιμένουμε σην ουρά για κάτι "ωρίτσες" σε κανένα ολοήμερο, για να λάβουμε περίπου 300€ μηνιαίως στην καλύτερη περίπτωση, ως ωρομίσθιοι φυσικά.
Φέτος εγένετο το θαύμα! Τα καμάρια μας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στον ΑΣΕΠ, και στο Υπουργείο Παιδείας και δεν ξέρω και ποιοι άλλοι, αποφάσισαν να αναγνωρίσουν το δικαίωμά μας να συμμετέχουμε κι εμείς στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, με 5 (πέντε) τμήματα Θεατρολογίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια....
Κι εκεί που περιχαρής και περήφανη βλέπω να αναγνωρίζονται οι αγώνες τόσων χρόνων για το αυτονόητο, "κατεβάζω" απ' το internet την ύλη, αποφασισμένη να διώξω παιδιά, σκυλιά και άντρα, για να αφοσιωθώ στο τρομερό αυτό καθήκον του διαβάσματος για τον ΑΣΕΠ!
Και στην ύλη διαπιστώνω τα εξής, και σας τα λέω να σας ανοίξω τα μάτια!
Ο "ΓΛΑΡΟΣ" δεν είναι του Τσέχωφ! Ούτε και ο "ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ"!!!! Είναι του Ίψεν αυτά τα έργα!!! Μάλιστα. Κι όσοι πιστεύατε το αντίθετο και κάνατε διατριβές και παραστάσεις, σκίστε τώρα τα πτυχία σας.
Επίσης, στην ουκ ολίγη δραματολογία, δεν βρέθηκε χώρος για ένα -τουλάχιστον ένα- έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Θα μου πείτε, τώρα σιγά τον θεατράνθρωπο! Σιγά τον εκπρόσωπο του μεταπολεμικού, του νεοελληνικού θεάτρου! Ο Καμπύσης (?????) και το έργο του "Το μυστικό του γάμου", είναι αντιπροσωπευτικότερο κάποιας εποχής; γιατί στο Πανεπιστήμιο δεν το έμαθα αυτό.
Αυτά κι ευχαριστώ για μια φορά ακόμα τους φωστήρες αυτούς που μ' έμαθαν δυο πράγματα βρε αδερφέ. Άντε και καλή επιτυχία συνάδελφοι!

Υ.Γ.: Για όσους δεν βρουν το έργο του 'Ιψεν "Νόρα" ας το ζητήσουν ως "Κουκλόσπιτο". <συνήθως με τον δεύτερο τίτλο κυκλοφορεί. Πάλι καλά που δεν μας έγραψαν ότι είναι του Τσέχωφ ή του Μολιέρου.

(ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ)

Μετά τιμής
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan