Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ

Και ο εμπαιγμός του ΥΠΕΠΘ καλά κρατεί!!! Δημοσιεύθηκε χθες, 25/08/08 η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους διορισμούς εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ για την επόμενη διετία. 5072 διορισμοί για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση φαντάζουν σταγόνα μπροστά στον ωκεανό αναγκών του δημόσιου σχολείου.

Μετά την πρώτη ανακοίνωση των πενιχρών διορισμών στις 25 Ιουνίου, μετά τις διαμαρτυρίες όλων των φορέων της εκπαίδευσης, το ΥΠΕΠΘ κωφεύει και έχει το θράσος να ανακοινώνει λιγότερους διορισμούς από τους αρχικούς. Ταυτόχρονα, προαναγγέλλει 4000 προσλήψεις αναπληρωτών επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την πολιτική κάλυψης των αναγκών του δημόσιου σχολείου με επισφαλείς, ελαστικές σχέσεις εργασίας. Το γεγονός ότι ο αριθμός αναπληρωτών υπολείπεται μόνο κατά 1072 θέσεων από τον αριθμό των μόνιμων διορισμών (και μάλιστα για μία χρονιά) δείχνει ότι οι ανάγκες για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικό έργο υπάρχουν, όμως, η κάλυψη τους δεν αντιστοιχεί στις προθέσεις του ΥΠΕΠΘ.

Για άλλη μια φορά το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται από την πολιτική ηγεσία, οι εκπαιδευτικοί καταδικάζονται στην ανεργία και την υποαπασχόληση, ενώ η ελληνική οικογένεια ωθείται στην ιδιωτική εκπαίδευση αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της, ένα μέλλον που τα σχέδια των εκάστοτε κυβερνήσεων για τη δημόσια εκπαίδευση φαίνεται να μην μπορούν να εξασφαλίσουν.

Επιμένουμε να διεκδικούμε ένα δημόσιο σχολείο για όλους, μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς οφείλουν να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν όσα τα πολιτικά παιχνίδια μας κλέβουν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τ.Θ.3785, Τ.Κ. 10210

adioristia@freemail.gr, syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan