Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 25/11, έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών για το διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρόν διεκδικώντας για άλλη μια φορά μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο και απαιτώντας να πάρει τέλος ο εμπαιγμός σε σχέση με την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού. Παρόλη την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιτροπής των αδιόριστων εκπαιδευτικών με τον πρόεδρο κ. Βέη. Στη συνάντηση αυτή συζητηθήκαν στο σύνολό τους τα προβλήματα των αδιόριστων και πιο συγκεκριμένα τα όσα προκύπτουν με την αιφνίδια και μέσω των ΜΜΕ ανακοίνωση ότι ο διαγωνισμός - τουλάχιστον για τους υποψηφίους της προκήρυξης 2π - θα διεξαχθεί στις 20-21 Δεκεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό πως αν και ανεξάρτητη αρχή το ΑΣΕΠ, αναγνωρίζοντας και τις σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί από το ΥΠΕΠΘ, δηλώνει πως το ίδιο το ΥΠΕΠΘ πιέζει για διεξαγωγή του διαγωνισμού στις 20/21 Δεκέμβρη με το πρόσχημα ότι θέλει να κάνει διορισμούς νωρίς!!! Αναφέρθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται σε όλους του υποψήφιους που μέχρι τώρα ήξεραν ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το πρώτο δίμηνο του 2009, όπως επίσης και οι κίνδυνοι που υπάρχουν σε επίπεδο οργάνωσης με μια τόσο βεβιασμένη διεξαγωγή του διαγωνισμού, ενώ προτάθηκε στο ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός να γίνει για όλες τις ειδικότητες σε κοινή ημερομηνία εντός του 2009. Η δέσμευση που πάρθηκε ήταν ότι μέχρι τη Δευτέρα 1/12 το ΑΣΕΠ λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα αιτήματά μας θα έχει ανακοινώσει επίσημα πλέον την ημερομηνία του διαγωνισμού και ότι η δομή του τρόπου εξέτασης δε θα αλλάξει.
Συνάδελφοι, ΥΠΕΠΘ και ΑΣΕΠ εδώ και καιρό παίζουν ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες μας. Το ΥΠΕΠΘ με το πρόσχημα της έγκαιρης τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα σχολεία πιέζει ο διαγωνισμός να γίνει νωρίτερα, προκειμένου να ρίξει το βάρος της αποτυχίας και της αδιοριστίας στις πλάτες των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο, οι χιλιάδες ωρομίσθιοι και αναπληρωτές συνάδελφοι που καλούνται σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας να «κλείσουν τρύπες» αποδεικνύουν περίτρανα πως οι υπεύθυνοι κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του σχολείου. Το δε ΑΣΕΠ δέχεται να καλύψει πολιτικά το ΥΠΕΠΘ, προκειμένου να καλύψει και το ίδιο τα όσα περίεργα συμβαίνουν κάθε φορά στις διορθώσεις και στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εξάρτησή του από τους πολιτικούς του προϊστάμενους.
Δε θα γίνουμε μαριονέτες κανενός.
Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις.
Την Πέμπτη, 27/11 συγκεντρωνόμαστε έξω από το ΥΠΕΠΘ, για να βροντοφωνάξουμε ένα στιβαρό ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
Την Πέμπτη,27/11 σε όλη την Ελλάδα θα επιδοθούν κείμενα στις δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες διευθύνσεις, προκειμένου να φανεί συνολικά η οργή και αντίδραση του κόσμου της αδιοριστίας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση έξω από το ΥΠΕΠΘ, την Πέμπτη, 27/11, 10.30π.μ. με προσυγκέντρωση στο σταθμό του ηλεκτρικού τρένου Νερατζιώτισσα.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan