Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο χώρος της εκπαίδευσης, η νεολαία, ολόκληρη η κοινωνία για μια ακόμη φορά βράζει σαν καζάνι. Με αφορμή τη δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού στα Εξάρχεια χιλιάδες κόσμου έχουν ξεχυθεί στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, αλλά και συνολικά ενάντια στην εξαθλίωση που ζούμε. Φυσικά για άλλη μια φορά οι πολιτικοί υπεύθυνοι εμφανίζονται άμοιροι ευθυνών, ενώ η στάση κάποιων όπως του Υπουργού Παιδείας είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
Αφού, λοιπόν, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διασκέδασε σε μπουζούκια μέχρι τα ξημερώματα του βραδιού της δολοφονίας (μήπως δεν ήταν ενήμερος για τη δολοφονία μαθητή, αν και στην παρέα του παρευρισκόταν ο υφυπουργός Εσωτερικών), πήγε στο γήπεδο και επιτρέπει όλες αυτές τις μέρες χωρίς ούτε ένα σχόλιο στην αστυνομία να χτυπά και να «ραντίζει» τους μαθητές, θυμήθηκε και τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς που κανονικά δίνουν διαγωνισμό το προσεχές σαββατοκύριακο. Τέσσερις μέρες, λοιπόν, πριν τις εξετάσεις αναρωτιέται το ΥΠΕΠΘ μαζί με το ΑΣΕΠ, αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ο διαγωνισμός εξαιτίας υποτίθεται των καταλήψεων των μαθητών που δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Όπως, λοιπόν, τελευταία στιγμή μάθαμε ότι δίνουμε 20-21 Δεκέμβρη, έτσι και τελευταία στιγμή θα μάθουμε αν δε θα δώσουμε. Και προκύπτουν φυσικά τα παρακάτω ερωτήματα. Υποτίθεται ότι ο διαγωνισμός ενώ σχεδιαζόταν για Φλεβάρη αποφασίστηκε εν μία νυκτί να γίνει 20-21 Δεκέμβρη γιατί δεν προλάβαιναν να κάνουν διορισμούς. Σε περίπτωση αναβολής πώς θα προλάβουν; Αφού τα γυμνάσια και τα λύκεια βρίσκονται σε καταλήψεις, γιατί ο διαγωνισμός δε διεξάγεται σε δημοτικά σχολεία; Πότε ακριβώς περίμεναν να κάνουν τις τελικές δοκιμές, τρεις μέρες πριν δώσουμε; Κι αν πήγαινε κάτι στραβά;
Είναι τουλάχιστον εξευτελιστικό, ανάλγητο και ανήθικο να χρησιμοποιούν τις δίκαιες μαθητικές κινητοποιήσεις για να καλύψουν το γεγονός ότι είναι ανοργάνωτοι. Θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν τραγικό μετά από την τόση κοροϊδία του κόσμου της αδιοριστία με τη μείωση των διορισμών, τη διαρροή της ύλης και τον εμπαιγμό για την ημερομηνία της διεξαγωγής του διαγωνισμού το ΥΠΕΠΘ τελευταία στιγμή να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑ!




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan