Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ, 11.00 Π.Μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

123 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό στο Σικάγο και τον αγώνα για το 8ωρο τα αιτήματα της εξέγερσης των εργατών του 1886 μοιάζουν επίκαιρα όσο ποτέ. Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης το 8ωρο, η αξιοπρεπής εργασία, οι μισθοί και η ασφάλιση βάλλονται όσο ποτέ άλλοτε. Οι ρυθμίσεις της Ε.Ε. για την «εβδομάδα» δύο και τριών ημερών, οι περικοπές στους μισθούς, η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία διαμορφώνουν ένα παρόν και μέλλον ζοφερό για τους εργαζόμενους.
Οι απολύσεις και η αύξηση της ανεργίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εργοδοτική τρομοκρατία δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!
Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για άλλη μια χρονιά ζήσαμε ένα χειμώνα εμπαιγμού και μια άνοιξη κοροϊδίας. Η τραγική μείωση των μόνιμων διορισμών και η εκτίναξη του αριθμού των ωρομισθίων, ο στημένος διαγωνισμός ΑΣΕΠ (διαρροή της ύλης, κρυφτούλι με την ημερομηνία διεξαγωγής, ασαφή θέματα, λανθασμένα θέματα, υπέρογκη ύλη), η μείωση του ωρομίσθιου και το «ασυμβίβαστο», η αύξηση των απαιτούμενων ενσήμων για ασφάλιση, η διαιώνιση ρουσφετολογικών τρόπων πρόσληψης διαμορφώνουν μια πραγματικότητα ζοφερή για όλους.
Είναι ώρα να δείξουμε πως όσο κι αν προσπαθούν να μας γονατίσουν, όσο προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίμε, ότι δεν αξίζουμε, ότι η αδιοριστία είναι ευθύνη μας, εμείς θα απαντάμε δυναμικά με τους αγώνες μας και θα διεκδικούμε τη ζωή που μας αρνούνται.

Αυτή την Πρωτομαγιά να την κάνουμε μέρα ανταρσίας των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα.
Αυτή την Πρωτομαγιά να συνεχίσουμε στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη, που τρόμαξε το πολιτικό σύστημα και γέννησε ξανά την ελπίδα της μαζικής σύγκρουσης με τις αντεργατικές πολιτικές.
Αυτή την Πρωτομαγιά να συνεχίσουμε τους μεγάλους αγώνες του τελευταίου διαστήματος απαιτώντας μόνιμη, αξιοπρεπή δουλειά για όλους.

Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
adioristia@freemail.gr
syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com
τηλ. επικοινωνίας: 6994027752
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan