Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΑΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στη βάση της πολιτικής της αδιοριστίας και με πρόσχημα την έλλειψη πόρων εδώ και πολλά χρόνια το ΥΠΕΠΘ επεκτείνει μορφές ελαστικής εργασίας και στο δημόσιο σχολείο. Το «σπάσιμο» των κενών και η κάλυψη πάγιων αναγκών του δημόσιου σχολείου με ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αποτελεί πλέον πάγια τακτική του υπουργείου.
Τι σημαίνει, όμως, ωρομίσθιος εκπαιδευτικός….
Οι ωρομίσθιοι βιώνουν ανασφάλεια, ομηρία, μισή δουλειά, μισή ζωή, ολίγη ασφάλιση, δύο ως τέσσερα σχολεία ακόμα και σε διαφορετικές πόλεις. Εργάζονται για ψίχουλα. Οι ωρομίσθιοι του πρωινού προγράμματος ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ από τον Οκτώβρη, ενώ στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη οι εξοφλήσεις γίνονται μετά από χρόνια. Επιπλέον με το νέα αντι – ασφαλιστικό νόμο οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να εργάζονται και ανασφάλιστοι… η αύξηση από 50 σε 100 των απαιτούμενων ενσήμων για ασφάλιση στο ΙΚΑ δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τους περισσότερους εκπαιδευτικούς που δουλεύουν με ελάχιστες ώρες τη βδομάδα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά φέτος το ΥΠΕΠΘ είχε νέα έμπνευση και με Υπουργική Απόφαση επέβαλε το ασυμβίβαστο για τους ωρομίσθιους και ταυτόχρονα μείωσε κατά 30% τις αποδοχές του. Κοινώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να ζει με 300 ευρώ μηνιαίως στην καλύτερη περίπτωση, ενώ υποχρεούται, αν θέλει να συμπληρώσει εισόδημα, να δουλεύει οπουδήποτε αλλού εκτός από το αντικείμενό του.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το στόχο του ΥΠΕΠΘ. Φτηνή, μαύρη εργασία στο δημόσιο σχολείο, εκπαιδευτικοί εγκλωβισμένοι που δεν ξέρουν πού και πότε θα δουλεύουν κάθε χρονιά που περνάει, ενώ εντός της ΠΔΣ γίνονται δέσμιοι πελατειακών σχέσεων, αφού δεν υπάρχει πίνακας κατάταξης και κατατίθενται βιογραφικά στις κατά τόπου διευθύνσεις.
Απέναντι στην επίθεση του ΥΠΕΠΘ μόνιμοι, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και από κοινού
Διεκδικούμε:
• Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο με πλήρη ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Οι αναπληρωτές συνάδελφοι οφείλουν να καλύπτουν μόνο έκτακτες ανάγκες (άδειες κύησης, εκπαιδευτικές άδειες κοκ) Όχι στο test δεξιοτήτων, το φάκελο προσόντων και την προσωπική συνέντευξη
• Ενιαίο υποχρεωτικό δεκατετράχρονο σχολείο (περιλαμβάνεται και η διετής προσχολική εκπαίδευση)
• Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.
• Αύξηση των βασικών μισθών και του ωρομισθίου και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan