Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Το σχολείο της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας...

Εδώ κι πολλά χρόνια στα πλαίσια της πολιτικής της αδιοριστίας που ακολουθείται, πάγιες ανάγκες μόνιμων εκπαιδευτικών καλύπτονται από ωρομίσθιους συναδέλφους. Συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, πελατειακές σχέσεις διαμορφώνουν την καθημερινότητα συναδέλφων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Κάθε χρόνο χιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουμε στοιβαγμένοι σε έναν πίνακα αμφιβόλου διαφάνειας την πρόσληψή μας ως ωρομίσθιοι. Άλλοι τον Οκτώβρη, άλλοι το Δεκέμβρη, άλλοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς καλούμαστε να δουλέψουμε σε δύο και τρία σχολεία, καμιά φορά και σε διαφορετικούς νομούς. Με το «καρότο» της συγκέντρωσης μορίων προϋπηρεσίας και της ελπίδας για μια θέση μόνιμου στο δημόσιο σχολείο, χιλιάδες εκπαιδευτικοί υποχρεωνόμαστε να δουλεύουμε με εφτά ευρώ την ώρα και μέγιστο ωράριο 10-12 ώρες τη βδομάδα, δηλαδή να ζούμε με 300 ευρώ περίπου το μήνα και φυσικά άνεργοι μέχρι την επόμενη σύμβαση που ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα γίνει. Μετά δε και την τελευταία Υπουργική Απόφαση απαγορεύεται να δουλεύουμε σε φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία και ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος αφήνει τους περισσότερους από εμάς ανασφάλιστους και χωρίς επίδομα ανεργίας.
Στο δε πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στο Λύκειο τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Μέχρι πέρσι με το πρόσχημα της χρηματοδότησης από ΕΠΕΑΚ οι συνάδελφοι πληρώνονταν μετά από δύο χρόνια, ενώ η επιλογή γινόταν με αδιαφανείς τρόπους, αφού υποχρεωνόμασταν να καταθέτουμε βιογραφικά στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας τη στιγμή που δεν ορίζονταν πουθενά κριτήρια επιλογής και δεν καταρτιζόταν πίνακας. Αν και φέτος η Π.Δ.Σ. πέρασε στον κρατικό προϋπολογισμό το αίσχος συνεχίζεται…
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!
Στα κροκοδείλια δάκρυα κάθε υπουργού που επικαλείται τα δικαιώματα των εργαζόμενων την ίδια στιγμή που τα καταπατά απαντάμε με συλλογικούς αγώνες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους, αδιόριστους, ωρομίσθιους και αναπληρωτές, τους γονείς και τους μαθητές μας να στηρίξουν τον αγώνα μας.

Όλοι την Τετάρτη 8 Απριλίου, 10 π.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί το Συντονιστικό Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών έξω από το ΥΠΕΠΘ (προσυγκέντρωση 9.30π.μ., στο σταθμό Νερατζιώτισσα)

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο με πλήρη ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Όχι στο σπάσιμο των κενών. Οι αναπληρωτές συνάδελφοι οφείλουν να καλύπτουν μόνο έκτακτες ανάγκες (άδειες κύησης, εκπαιδευτικές άδεις κοκ). Οι προσλήψεις στην Π.Δ.Σ. πρέπει να γίνονται μέσω ενιαίου πίνακα κατάταξης με βάση το έτος λήψης πτυχίου. Όχι στο test δεξιοτήτων, το φάκελο προσόντων και την προσωπική συνέντευξη
• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
• Κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά το ασυμβίβαστο των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών
• Ενιαίο υποχρεωτικό δεκατετράχρονο σχολείο (περιλαμβάνεται και η διετής προσχολική εκπαίδευση)
• Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.
• Αύξηση των βασικών μισθών και του ωρομισθίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristia@freemail.gr, syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com
τηλ. επικοινωνίας: 6994027752
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan