Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«Το Δ.Σ. οφείλει να εργαστεί για τη μαζικοποίηση και τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το ανοιχτό κάλεσμα όλων των ωρομισθίων (που προσλήφθηκαν μέσα από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων) να εγγραφούν στο σωματείο ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Υποστηρίζουμε την εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης στη δράση του συνδικάτου και τον ανιδιοτελή συνδικαλισμό που δε συνδέεται με προσωπικά, υλικά και άλλα οφέλη». Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το δελτίου τύπου της ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, το οποίο εστάλη στα σχολεία στις 9-3-2009 με θέμα την εγγραφή των ωρομισθίων συναδέλφων στην ΕΛΜΕ. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε το παράρτημα ΗΠΕΙΡΟΥ της Π.Ε.Α.Ε. με σκοπό την εγγραφή των συναδέλφων ωρομίσθιων στην τοπική ΕΛΜΕ πιστεύοντας ότι όλοι οι συνάδελφοι, ανεξάρτητα με το καθεστώς εργασίας τους, πρέπει να καλύπτονται από τους συλλόγους, να συναποφασίζουν και να δραστηριοποιούνται σε αυτούς.
Το ίδιο Δ.Σ., όμως, μέσα στον Απρίλιο και σε περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά (Μεγάλη Εβδομάδα) «εργάστηκε με ανιδιοτέλεια» για τη μαζικοποίηση και τη δημοκρατική λειτουργία του συνδικάτου απαγορεύοντας με νέα του απόφαση σε όλους τους ωρομίσθιους συναδέλφους να γραφτούν στην τοπική ΕΛΜΕ! Με μια πρωτοφανή και ανακόλουθη απόφαση το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ανακάλεσε το προηγούμενο ψήφισμα και έθεσε εκατοντάδες συναδέλφους εκτός του τοπικού συνδικάτου. Αυτοί που μιλούσαν για μαζικοποίηση στέρησαν από τους συναδέλφους τους τα στοιχειώδη και αναφαίρετα δικαιώματά τους. Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και τα παρασκηνιακά παιχνίδια των καθεστωτικών παρατάξεων οδήγησαν σε αυτή την άκρως αντισυναδελφική απόφαση με ψήφους κατά της εγγραφής 7 (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΕΚΕ-ΣΥΝ) και υπέρ της εγγραφής 2 (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, 1 εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ).
Προφανώς κάποιοι μέτρησαν τα κουκιά και δεν τους βγήκαν και μπροστά στα δικαιώματα 300 περίπου ωρομισθίων προτίμησαν τη βολή της καρέκλας…
Αυτοί που θέλουν να λέγονται συνάδελφοι μας, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπόσχονταν στήριξη, αλληλεγγύη και βοήθεια, τώρα χωρίζουν τους συναδέλφους σε προνομιούχους και μη εφαρμόζοντας την πολιτική του ΥΠΕΠΘ, αφού ένας μόνιμος ή ένας αναπληρωτής έχει περισσότερα δικαιώματα από έναν ωρομίσθιο… Και για εσάς, λοιπόν, υπάρχουν κάστες εκπαιδευτικών, ικανοί και ανίκανοι, άξιοι και ανάξιοι… Τελικά, ο ανιδιοτελής συνδικαλισμός παύει να υπάρχει όταν έχουμε να κάνουμε με προσωπικά οφέλη.
Σε μια περίοδο όπου η ελαστική εργασία στο δημόσιο σχολείο διευρύνεται, ο αριθμός των ωρομίσθιων πολλαπλασιάζεται, η απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά στο σχολείο τείνει να γίνει καθεστώς εσείς λειτουργείτε με το ίδιο σκεπτικό που λειτουργεί και το ΥΠΕΠΘ.
Μας εξοργίζει το γεγονός ότι κάποιοι «συνάδελφοι»-όντας πιο κοντά στις ηγεσίες του Υπουργείου που έχουν επιλέξει την πολιτική της λιτότητας και υποχρηματοδότησης του δημόσιου σχολείου, την πολιτική της εξαθλίωσης-κλείνουν τα μάτια μπροστά σε χιλιάδες συναδέλφους τους που προσπαθούν να ασκήσουν το εκπαιδευτικό τους έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Τέτοιες αποφάσεις δε μας κάμπτουν και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να τις αλλάξουμε!
Συνεχίζουμε αγωνιστικά μακριά από κάθε κομματικό κατεστημένο!

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Π.Ε.Α.Ε.
adioristia@freemail.gr, 6938025818
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan