Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΑΕ

Μόνο ως ιστορική νίκη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του 14ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ για πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στους ωρομίσθιους συναδέλφους. Παρόλο που μέρος του ΔΣ της ομοσπονδίας υπήρξε αντίθετο στην απόφαση αυτή και με τη στάση του όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε αποδείξει ότι δε θεωρεί συναδέλφους τους ωρομίσθιους αποδείχτηκε πως η άποψη αυτή είναι μειοψηφική και πλέον τοποθετείται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου η παρουσία ωρομίσθιων, αδιόριστων εκπαιδευτικών υπήρξε εμφανής και «χρωμάτισε» τόσο τις τοποθετήσεις των «επίσημων φορέων» (εκπρόσωποι του ΥΠΕΠΘ, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης) όσο και την ίδια τη συζήτηση του συνεδρίου. Στις υποσχέσεις τους μαζί με το Συντονιστικό των Ωρομίσθιων εκπαιδευτικών βροντοφωνάζαμε το αίτημα για κατάργηση της ωρομισθίας και μόνιμους, μαζικούς διορισμούς.
Απέναντι στην πολιτική του ΥΠΕΠΘ που κάθε χρόνο επιλέγει να προσλαμβάνει χιλιάδες ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς γιατί κοστίζουν λιγότερο, απέναντι στη λογική ότι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι είναι αναλώσιμοι και περαστικοί από το δημόσιο σχολείο, χωρίς δικαιώματα και μόνο με υποχρεώσεις, δόθηκε μια δυναμική απάντηση. Γιατί δεν ορίζει το καθεστώς εργασίας τον ρόλο του εκπαιδευτικού στα σχολεία, αλλά το έργο του. Γιατί δεν είμαστε εκπαιδευτικού ΄β κατηγορίας. Γιατί έχουμε δικαιώματα και τα διεκδικούμε. Το επόμενο χρονικό διάστημα καλούμε όλους τους ωρομίσθιους συναδέλφους να γραφτούν στις τοπικές ΕΛΜΕ και να είναι ενεργοί προκειμένου να εκφράζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan