Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ή
κουκου τσα…το ασυμβίβαστο ξανά!!!!


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της στη νέα εγκύκλιο και η Υπουργός Παιδείας ανακαλεί μία μία τις κινήσεις της. Πρώτα δήλωσε στην ΟΛΜΕ ότι του χρόνου θα αλλάξει ξανά τον τρόπο πρόσληψης στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και τώρα στέλνει ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιες Εκπαίδευσης νέες αιτήσεις πρόσληψης των ωρομίσθιων συνάδελφων στις οποίες αναγράφεται και πάλι η περιβόητη φράση « Δεν είμαι ιδιοκτήτης, μέτοχος ή συμμέτοχος φροντιστηρίου, ούτε εργάζομαι σε αυτά και σε παράδοση κατ’ οίκον μαθημάτων
Δεν εργάζομαι ως ωρομίσθιος στην ιδιωτική εκπαίδευση με πλήρες ωράριο, αλλά συνολικά ,,,,,,,, ώρες εβδομαδιαίως»
Επαναφέρει, λοιπόν, η κα Υπουργός το ασυμβίβαστο!!! Ένας ωρομίσθιος πρέπει να ζήσει με περίπου 400 ευρώ το μήνα και απαγορεύεται να ασκήσει το επάγγελμά του οπουδήποτε. Ήδη την προηγούμενη χρονιά που ίσχυσε το ασυμβίβαστο είδαμε όλοι τα αποτελέσματα. Φροντιστήρια σε αγαστή συνεργασία με διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντάλλασσαν καταστάσεις και απέλυαν κόσμο, μαύρη εργασία και χιλιάδες συνάδελφοι ζούσαν κάτω από το φόβο και την ανασφάλεια.
Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, για ποιον σχεδιάζει του Υπουργείο. Για το δημόσιο σχολείο ή για τους φροντιστηριάρχες; Το Υπουργείο Παιδείας ξεκινά τον «πόλεμο της διαφθοράς» από τους ωρομίσθιους συναδέλφους, αλλά ενισχύει τη μαύρη εργασία και δεν έχει πρόβλημα να εργάζονται εκπαιδευτικοί με 3 και 60, ανασφάλιστοι, απλήρωτοι, δεν έχει πρόβλημα να ανθίζει η παραπαιδεία, δεν έχει πρόβλημα καν να λειτουργούν και να διαφημίζονται ακόμα και τα παράνομα φροντιστήρια για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
6994027752, adioristia@freemail.gr,
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
6970139038, sintonistiko@gmail.com
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan