Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

1973-2009: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

36 χρόνια μετά ην εξέγερση του Πολυτεχνείου του 73, το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει ανικανοποίητο, επίκαιρο, σύνθημα των αγώνων της νεολαίας και των εργαζόμενων.
Ψωμί ζητάμε διεκδικώντας μόνιμη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, όταν εναντιωνόμαστε στην ελαστική και τη μαύρη εργασία, όταν προασπιζόμαστε τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Παιδεία απαιτούμε διεκδικώντας την κατάργηση όλων των φραγμών στην εκπαίδευση, αγωνιζόμενοι για την κατοχύρωση της εκπαίδευσης σαν δημόσιο και δωρεάν αγαθό, που θα είναι προσιτό σε όλους τους νέους και τους εργαζόμενους.
Ελευθερία θέλουμε όταν εναντιωνόμαστε στην αυταρχικοποίηση, την καταστολή των αγώνων και των κινημάτων, όταν διεκδικούμε τη διεύρυνση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Ο Νοέμβρης του ΄73 έδειξε ότι η εξέγερση είναι δίκαιη και εφικτή, ακόμα και όταν όλες οι ηγεσίες είναι έτοιμες να συνδιαλλαγούν με αυτούς που χτυπάνε τα δικαιώματα της πλατιάς πλειοψηφίας. Στο σημερινό σκηνικό της καλλιεργούμενης συναίνεσης και απάθειας ο δρόμος της εξέγερση είναι μοναδικός για όλους όσους οραματίζονται μια κοινωνία όπου το κριτήριο δε θα είναι το δικό τους εφικτό, αλλά το κοινωνικά αναγκαίο.

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 17/11,
3.30μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan