Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 30/11 ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με αφορμή τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας και τη συνολική επίθεση που εξαπολύει ενάντια τόσο στους εκπαιδευτικούς - αδιόριστους, ωρομίσθιους, αναπληρωτές - όσο και στο δημόσιο σχολείο συνολικότερα πραγματοποιήθηκε στις 30/11 πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας και συμμετοχή στη στάση εργασίας που είχε κηρύξει η ΟΛΜΕ και διδασκαλικοί σύλλογοι. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρξε συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπροσώπων διδασκαλικών ομοσπονδιών, του Συντονιστικού Ωρομισθίων και της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με τον υφυπουργό κ. Πανάρετο και συμβούλους της κας Διαμαντοπούλου.
Οι τοποθετήσεις του συνόλου των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών ξεκαθάριζαν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα. Ζητώντας διευκρινήσεις από τον Υφυπουργό και ορίζοντας ως βάση συζήτησης το αίτημα για μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο με μείωση των αριθμών ανά τάξη, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, τη λειτουργία αντισταθμιστικών προγραμμάτων (ενισχυτικής και πρόσθετης διδασκαλίας) και του ολοήμερου σχολείου με μόνιμους εκπαιδευτικούς, την ετήσια επιμόρφωση των μόνιμων εκπαιδευτικών, αντιμετωπίσαμε την απαξίωση και αδιαλλαξία του κ. Πανάρετου. Ο Υφυπουργός δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τα νέα μέτρα, επανέλαβε την άποψη του Υπουργείου για «εξορθολογισμό» της εργασίας των εκπαιδευτικών και όχι για μόνιμους διορισμούς, αρνήθηκε να απαντήσει για το αν και πώς θα προσμετράται η προϋπηρεσία, για το πότε θα καταργήσει την ωρομισθία. Σε ερωτήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και στα στοιχεία που του δόθηκαν και αποδείκνυαν την αύξηση των μέσων όρων ηλικίας διορισμού εξαιτίας της μείωσης των διορισμών, ο κ. Πανάρετος αναγνώρισε ότι ο διαγωνισμός έχει προβλήματα, αλλά όπως ο ίδιος επί λέξη δήλωσε πρέπει να υπάρχει κάποιο φίλτρο! Η δήλωση αυτή σε συνδυασμό με τη δήλωση ότι δεν είναι δυνατό να πιστεύουμε ότι με το πτυχίο μπορούμε να δουλεύουμε ως εκπαιδευτικοί και η αμφισβήτηση του όρου αδιόριστος εκπαιδευτικός καταδεικνύουν τις θέσεις και τις προθέσεις του Υπουργείου για συρρίκνωση του αριθμού των εκπαιδευτικών στο σχολείο, διεύρυνση της ωρομισθίας και λειτουργία του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ως φίλτρο απόρριψης των εκπαιδευτικών. Στην ερώτηση για το πότε θα γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων της προηγούμενης χρονιάς από την ΠΔΣ, ο μεγαλόψυχος υφυπουργός αναγνώρισε το δίκιο, αλλά και πάλι δήλωσε άγνοια! Ακόμα κι όταν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και της Π.Ε.Α.Ε. ζήτησαν εκ νέου συνάντηση, ο κ. Πανάρετος δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση.
Είναι σαφές ότι το Υπουργείο δεν έχει καμία πρόθεση να ακούσει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές προς όφελος του δημόσιου σχολείου. Είναι σαφές πως το Υπουργείο γνωρίζει τα προβλήματα, αλλά επιθυμεί να τα λύσει, όπως εκείνο επιθυμεί. Οι σχολικές τάξεις παραμένουν άδειες περιμένοντας χιλιάδες νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών και το Υπουργείο μιλά για πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι μόνιμοι διορισμοί τείνουν να εκλείψουν, ενώ χιλιάδες είναι οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές συνάδελφοι που με προσωπικό κόστος αλωνίζουν την Ελλάδα προσπαθώντας να λειτουργήσουν το δημόσιο σχολείο.
Στις 30/11 ήταν μόνο η αρχή. Το επόμενο χρονικό διάστημα το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας θα είναι στους δρόμους. Όλοι μαζί δυναμικά θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Γιατί είμαστε οι μόνοι που νοιαζόμαστε πραγματικά για το δημόσιο σχολείο

-Μόνιμους Μαζικούς Διορισμούς στο δημόσιο σχολείο
-Όχι στην απαξίωση της προϋπηρεσίας ,όχι στην κατάργηση του πίνακα προϋπηρεσίας
-Κατάργηση της ωρομισθίας και όλων των μορφών ελαστικής εργασίας
-Κατάργηση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΠΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
e-mail: adioristia@freemail.gr
Τηλ. Επικοινωνίας 6994027752
ΤΘ 3785 ΤΚ10210

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
www.oromisthioi.gr
Τηλ. Επικοινωνίας 6970139038
e-mail: sintonistiko@gmail.com
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan