Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε μια οργανωμένη εκστρατεία ψεύδους με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να συμπορεύονται στην παρουσίαση, αιτιολόγηση και επίλυση της κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Κι αν την κρίση δημιούργησαν οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, οι Τράπεζες και η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, ως μοναδικός τρόπος επίλυσής της παρουσιάζεται η περικοπή των μισθών των εργαζομένων, η ένταση της φορολογίας, οι απολύσεις! Στο σύνολό τους οι δημόσιοι υπάλληλοι παρουσιάζονται ως ρετιρέ καλοπληρωμένων τεμπέληδων και με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να “αλληλοφαγωθούμε” οι εργαζόμενοι μεταξύ μας. Η μόνιμη σταθερή εργασία, ο σταθερός μισθός, το συγκεκριμένο ωράριο και η ασφάλιση θεωρούνται προνόμια και όχι δικαιώματα που θα έπρεπε να έχει ο κάθε εργαζόμενος, όπου κι αν εργάζεται. Η πολιτική των περικοπών σαφώς και δεν αφήνει απέξω το σύνολο των εκπαιδευτικών, μόνιμων, ωρομίσθιων, αναπληρωτών. Και επειδή προφανώς και το κομμάτι της ελαστικής εργασίας είναι ο πιο αδύναμος κρίκος οι μέρες που έρχονται φαντάζουν μαύρες:
 Μείωση των μόνιμων διορισμών, περικοπές των προσλήψεων των αναπληρωτών, εκτίναξη της ωρομισθίας: Οι περισσότεροι από τους φετινούς αναπληρωτές την επόμενη χρονιά θα εργαζόμαστε ως ωρομίσθιοι, γεγονός που σημαίνει δραματική αύξηση της κακοπληρωμένης, ανασφάλιστης, επισφαλούς εργασίας. Μεγάλο μέρος των ήδη εργαζόμενων ωρομισθίων κινδυνεύουμε να μην προσληφθούμε καν με τη νέα χρονιά
 Ονομαστική μείωση μισθών: η μείωση των επιδομάτων αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο και κυμαίνεται από 55 ευρώ και άνω το μήνα, δηλαδή 660+ ευρώ το χρόνο. Σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ (*άνευ αποδείξεων) και την αύξηση των κρατήσεων αντιλαμβανόμαστε ότι οδηγούμαστε σε μεγαλύτερες περικοπές.
 Σχέδιο Καλλικράτης: το υποτιθέμενο «συμμάζεμα» θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο σχολείων της υπαίθρου, τη σύμπτυξη τμημάτων με βάση τους 30 μαθητές ανά τάξη, τις συγχωνεύσεις σχολείων. Οι δε προσλήψεις θα γίνονται από τη δημοτική αρχή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διαφορετικό και διαπραγματεύσιμο μισθολόγιο σε σχολεία, με αναλυτικά προγράμματα βάσει της περιοχής που εδρεύει η σχολική μονάδα, άρα οδηγούμαστε στην κατάργηση της οργανικής θέσης και στην άρση της μονιμότητας
 Νομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες η κατάργηση των πινάκων προϋπηρεσίας και η προσμέτρηση αυτής μετά από επιτυχία στο ΑΣΕΠ σε συνδυασμό με την καταγεγραμμένη στο ΠΣΑ μείωση των μόνιμων διορισμών θα έχει ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση του αριθμού και της παραμονής μας στην ελαστική εργασία (ωρομισθία-αναπλήρωση), ενώ δια στόματος της Υπουργού Παιδείας μάθαμε ότι είμαστε πολλοί και ο διαγωνισμός είναι η «κρισάρα» που μας χρειάζεται. Το δε σχέδιο για τα 2 χρόνια δοκιμασίας αποδεικνύει ότι ακόμα και ο διορισμός δε σημαίνει μόνιμη εργασία
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ!
Είμαστε οι ωρομίσθιοι καθηγητές που εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουμε απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, που ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα προσληφθούμε και μέχρι πότε θα δουλεύουμε. Υπάρχουν ακόμα δεδουλευμένα απλήρωτα της προηγούμενης χρονιάς, οι περισσότεροι δεν δικαιούμαστε ταμείο ανεργίας, ενώ η νέα μόδα του Υπουργείου είναι οι απροειδοποίητες και χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση του βραχυπρόθεσμου χρόνου σύμβασης απολύσεις.
Είμαστε οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που χρόνια τώρα, αφού περάσαμε από τις συμπληγάδες της ωρομισθίας και των συνεχών εξετάσεων του ΑΣΕΠ, «οργώνουμε» την Ελλάδα με συμβάσεις που λήγουν κάθε καλοκαίρι και ποτέ δεν ξέρουμε αν, πότε και πού θα επαναπροσληφθούμε.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ για να πάρει η κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά περικοπή στα δικαιώματά μας, καμιά περικοπή στη ζωή μας.
Συντονίζουμε το βήμα μας με τους μόνιμους συναδέλφους

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τηλ. επικοινωνίας: 6994027752, adioristia@freemail.gr
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan