Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Κυριακή, 13/6, 6.30μ.μ., στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα, 3ος όροφος)

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι αντιδραστικές επιλογές της κυβέρνησης και τα μέτρα λιτότητας με βάση τις επιταγές ΔΝΤ και ΕΕ διαμορφώνουν μια κατάσταση εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους. Μέχρι τώρα έχουμε δείξει ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτά που ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Οι μεγαλειώδεις απεργίες και πορείες, οι κινητοποιήσεις του συνόλου των εργαζομένων αποδεικνύουν ότι είμαστε ανυποχώρητοι.
Η φετινή σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και η νέα που έρχεται φαίνεται να είναι αρκετά διαφορετική. Το Υπουργείο Παιδείας με το πρόσχημα «πρώτα ο μαθητής» αναδιαμορφώνει ριζικά το δημόσιο σχολείο δημιουργώντας μια κατάσταση ασφυκτική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς. Απολύσεις και συρρίκνωση του αριθμού των προσλήψεων, κλείσιμο σχολείων, αξιολόγηση είναι μόνο μερικά από αυτά που προσπαθεί να εφαρμόσει. Οδηγούμαστε στο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας. Μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις και οι κινήσεις μας δείχνουν ότι δεν είμαστε και δε θα γίνουμε απλοί θεατές της κατάστασης, αλλά δυναμικοί υπερασπιστές του δικαιώματός μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους. Και έτσι θα συνεχίσουμε…
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες –αδιόριστους, ωρομίσθιους, αναπληρωτές– σε γενική συνέλευση την Κυριακή, 13/6, 6.30μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα, 3ος όροφος), προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας σε σχέση με το νέο πιλοτικό πρόγραμμα για τα 800 ολοήμερα, το ζήτημα του υπολογισμού της προϋπηρεσίας μας, τις νέες αιτήσεις ωρομίσθιων-αναπληρωτών, τις εξελίξεις σχετικά με την ειδική αγωγή, την ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΠΠΔΕ, το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης και συνολικά την αντίδρασή μας απέναντι στον νόμο για την εκπαίδευση και στα νέα μέτρα.
Να δώσουμε όλοι δυναμικά το παρόν
!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan