Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ο παραλογισμός της ΑΣΠΑΙΤΕ και της παιδαγωγικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων

Για σας είναι χαρτιά και αριθμοί, για εμάς είναι μεροκάματο και ζωή

Ο τρόπος που για άλλη μια φορά προκήρυξε θέσεις η ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά και το γεγονός ότι η απόκτηση του τίτλου σπουδών της δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας φραγμός στο διορισμό εκατοντάδων εκπαιδευτικών αποδεικνύεται και φέτος.
Για άλλη μια φορά οι θέσεις με βάση την προϋπηρεσία που η ΑΣΠΑΙΤΕ προκήρυξε είναι απειροελάχιστες και σαφώς αναντίστοιχες των πραγματικών αναγκών των εκπαιδευτικώνκαι των σχολείων. Δεδομένου ότι θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για διορισμό των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων δεν είναι δυνατό να αποκλείονται στην πραγματικότητα εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία και να οδηγούμαστε σε καταστάσεις κατά τις οποίες συνάδελφοι που δουλεύουν χρόνια στην εκπαίδευση να μένουν στο παρελθόν αναγκαστικά ελαστικά εργαζόμενοι και με το νέο νόμο άνεργοι. Τα «τυπικά προσόντα» υπολογίζονται περισσότερο από την προϋπηρεσία, ενώ ο αριθμός των θέσεων δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα των χιλιάδων που βρίσκονται στους πίνακες. Επίσης, για τους διορισμούς με το 40% εκτός ΑΣΕΠ, η ΑΣΠΑΙΤΕ ζητούσε 24 μήνες και επιτυχία στον ΑΣΕΠ …δηλαδή για να διοριστείς εκτός ΑΣΕΠ (40%) έπρεπε τελικά να δώσεις ΑΣΕΠ για να μπεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Η ΑΣΠΑΙΤΕ σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσοντας ελάχιστες θέσεις καταδικάζει σε ανεργία τους εκπαιδευτικούς, σε μη λειτουργία τα σχολεία. Και πώς θα καλυφθούν τα κενά; Μήπως δε θα καλυφθούν και απλώς θα βουλώσουν κάποιες τρύπες με αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου;;; Η ερώτηση ρητορική.
Επιπλέον, για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται αντίστοιχος παραλογισμός και στην ειδική αγωγή. Οι συνάδελφοι τεχνικών ειδικοτήτων που κατέθεσαν τα χαρτιά τους έχουν ήδη την επιμόρφωση που απαιτείται με βάση το Υπουργείο (μεταπτυχιακά, σεμινάρια) και παρόλα αυτά ζητείται και η ΑΣΠΑΙΤΕ ως απαραίτητο προσόν και «πιο πάνω» από την προϋπηρεσία Η ΑΣΠΑΙΤΕ, λοιπόν, δεν παίρνει ανθρώπους με προϋπηρεσία με αποτέλεσμα στους πίνακες της ειδικής αγωγής να καταλήγουν πάνω από τους ανθρώπους με προϋπηρεσία.
Μετά το ανελέητο εμπόριο που στήθηκε με τα σεμινάρια που στην πραγματικότητα υποχρεώθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί να «επιμορφωθούν» με δικό τους κόστος από ιδιωτικούς φορείς, στις τεχνικές ειδικότητες συνυπολογίζεται και η ΑΣΠΑΙΤΕ με τέτοιο τρόπο που να αποκλείει ανθρώπους που χρόνια τώρα δουλεύουν στα σχολεία ειδικής αγωγής.
Το Υπουργείο και τα φερέφωνά του απέδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον στόχο τους. Διαρκώς τα απαιτούμενα προσόντα αυξάνονται για θέσεις που μειώνονται και χρησιμοποιούνται ως φραγμός για το διορισμό εκπαιδευτικών και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

- Απαιτούμε άμεσα το άνοιγμα των θέσεων στην ΑΣΠΑΙΤΕ αντίστοιχα με τις ανάγκες που υπάρχουν και την πρόσληψη των εκπαιδευτικών με βάση και την προϋπηρεσία
- Οποιαδήποτε παιδαγωγική επιμόρφωση οφείλει να γίνεται μετά τον διορισμό των εκπαιδευτικών με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, πριν μπουν στην τάξη με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα στα πλαίσια εκπαιδευτικής άδειας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
panenadekp@gmail.com, 6994027752, Τ.Θ. 3785, Τ.Κ. 10210
(τηλ. υπεύθυνου τεχνικών ειδικοτήτων: 6946779538)
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan