Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Κακή χρονιά σε όλη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Πρωτοφανής ήταν η φετινή επιλογή του Υπουργείο Παιδείας να μην εκδώσει μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής δελτίο τύπου για το ποια σχολεία θα επισκεφθεί τόσο η Υπουργός όσο και η υπόλοιπη ηγεσία για τον καθιερωμένο αγιασμό την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Σήμερα δε το πρωί διαβάσαμε ότι ο κ. Πανάρετος θα είναι στα Κύθηρα, ενώ η κ. Διαμαντοπούλου, η κ. Γεννηματά και η κ. Χριστοφιλοπούλου επέλεξαν να κάνουν αγιασμό χωρίς κάμερες…

Πολλά ερωτηματικά μας γεννήθηκαν για το λόγο που συνέβη αυτό. Και επειδή μετά τις δηλώσεις της Υπουργού στη χθεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία μόνο το «σεμνά και ταπεινά» δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι είναι η νέα γραμμή του Υπουργείου Παιδείας, αναρωτιόμαστε τι φοβόταν;;;; Η ερώτηση ρητορική… Γιατί ξέρει πολύ καλά το Υπουργείο ότι πρέπει να φοβάται τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Και αυτοί οι αδιόριστοι που αποτελούν μια ιστορία λίγων ανθρώπων που δεν τους ξέρει και τους καλεί και δεν εμφανίζονται, όπως και πέρσι έτσι και φέτος έχουν σκοπό να κάνουν έντονη την παρουσία τους. Ήδη, κ. Διαμαντοπούλου, ήμασταν παρόντες στις διαμαρτυρίες στα ΠΥΣΠΕ και στα ΠΥΣΔΕ ενάντια στις προσπάθειες εφαρμογής του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου, ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων, την απόκρυψη των κενών, τις προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από δευτεροβάθμια σε πρωτοβάθμια κ.ο.κ. Και από εδώ και στο εξής θα μας βρίσκετε μπροστά σας με κάθε ευκαιρία, εμπόδιο στα σχέδιά σας για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Και όσο κι αν κρύβετε τα πρόσωπά σας, οι πράξεις σας είναι ορατές, οι προθέσεις σας εμφανείς και να είστε σίγουροι ότι τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

panenadekp@gmail.com, 6994027752, adioristoi.blogspot.com

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

sintonistiko@gmail.com, www.oromisthioi.गर6970139038

Υ.Γ. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Και πέρσι στην αρχή της χρονιάς λέγατε ότι δεν υπάρχουν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ότι μας καλείτε και δε σας συναντούμε κ.λπ. Μας γνωρίσατε καλά, όμως. Προσέξτε γιατί μετά την ύβρη ακολουθεί η νέμεση και θα φροντίσουμε να σας την αποδώσουμε. Επιπλέον, αν και όχι τόσο ουσιαστικό, μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Πανάρετο και την κ. Χριστοφιλοπούλου για το πώς μοιάζουμε, αφού μας έχουν συναντήσει στο Υπουργείο. Αν την επόμενη φορά δε μας το παίζετε δύσκολη, μπορεί να σας κάνουμε την τιμή να έρθουμε και στο γραφείο σας.

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan