Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα προς τις ΕΛΜΕ και τους διδασκαλικούς συλλόγους Π.Ε., τις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και όποιον άλλον υπεύθυνο….

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Θεωρούμε περιττό να αναλύσουμε σε εσάς τα νέα μέτρα, την κυβερνητική πολιτική, τις επιβολές της Τρόικα και του ΔΝΤ. Η Ελληνική κοινωνία ζει σε συνθήκες φτώχειας και έρχεται η εξαθλίωση. Οι περικοπές στους μισθούς, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η ανεργία, η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας και του οποιουδήποτε κοινωνικού αγαθού οδηγούν έναν ολόκληρο λαό στη χρεοκοπία. Αυτός ο λαός έχει αποδείξει τόσο στο παρελθόν όσο και τα δύο αυτά χρόνια ότι αντιδρά. Η μαζική συμμετοχή στις απεργίες και τις πορείες, η άρνηση πληρωμών των χαρατσιών και των όποιων νέων φόρων, οι πλατείες είπαν το ΟΧΙ, έδειξαν την πρόθεση, έδειξαν τις δυνατότητες και την επιθυμία για ανατροπή.

Αυτή τη στιγμή το σύνολο του λαού βρίσκεται σε αναβρασμό. Η αυριανή 24ωρη απεργία είναι άλλη μία ευκαιρία. Δεν είναι δυνατόν, όμως, και αυτή η ευκαιρία να πάει χαμένη. Δεν είναι δυνατόν να γίνετε εσείς αυτοί που θα σβήσουν τη σπίθα, αυτοί που θα δώσουν την αφορμή να περάσουν τα νέα μέτρα.

Είστε αυτοί που πρέπει να δώσουν την προοπτική και το σύνθημα για τη συνέχιση του αγώνα, για έναν αγώνα διαρκείας μέχρι την ανατροπή. Μη γίνετε οι ηθικοί αυτουργοί της χρεοκοπίας ενός ολόκληρου λαού.

Σας καλούμε να κηρύξετε νέα απεργία την Τετάρτη και για όσο χρειαστεί.

Γιατί χαμένη είναι εκείνη η μάχη που δε δόθηκε ποτέ!



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan