Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Όταν η δικαιοσύνη είναι πραγματικά τυφλή...


Η δικαιοσύνη επιτέλους απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!
Ωρομίσθιοι, ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί των 2-10 ωρών την εβδομάδα καταδικάστηκαν στη Θεσσαλονίκη για το απεχθές έγκλημά τους να εργάζονται παράλληλα σε φροντιστήριο και στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη!!!!!;;;!!!! Τι ψυχική ανάταση! Τι κάθαρση! Εύγε στη δικαιοσύνη που αντί να σταθεί στον παραλογισμό του ασυμβίβαστου για τους ελαστικά εργαζόμενους στράφηκε κατά των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών (που ως γνωστόν αμείβονταν πλουσιοπάροχα, με 100-400 ευρώ το μήνα και αποπληρωμή μετά από 1-2 χρόνια). 
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι όντως η δικαιοσύνη είναι τυφλή!!

Ως ΠΕΑΕ είχαμε επισημάνει τον παραλογισμό του ασυμβίβαστου εξ αρχής και μετά από κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και το ίδιο το Υπ.Παιδείας τον είχε παραδεχθεί και  είχε δεσμευθεί να το καταργήσει. Στις αρχές μάλιστα της σχολικής χρονιάς 2009-10 το Υπ.Παιδείας είχε αποσύρει το ασυμβίβαστο από τις αιτήσεις των ωρομίσθιων, για να επανέλθει όμως - μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009- η τότε νέα Υπ.Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου και να το επαναφέρει. Ίσως να ήταν ένας τρόπος για να καταργήσει την ΠΔΣ (το έπραξε στη συνέχεια) ή να αποτελειώσει τους ωρομίσθιους «πιστή» στον λόγο της να καταργήσει την ωρομισθία (τελικά βέβαια η ωρομισθία δεν καταργήθηκε).

Στεκόμαστε στο πλευρό των καταδικασθέντων συναδέλφων μας και απαιτούμε την ακύρωση της καταδίκης τους και την παύση κάθε δίωξης ωρομίσθιων συναδέλφων με πρόφαση το ασυμβίβαστο. Αν οι εισαγγελείς και δικαστές της Θεσσαλονίκης ψάχνουν για δουλειά ας ασχοληθούν με τις αυθαιρεσίες (πχ ερμηνευτικές εγκυκλίους) του Υπουργείου Παιδείας και δε θα βαρεθούν…

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και του συλλόγους εκπαιδευτικών με κάθε τρόπο να στηρίξουν τους συναδέλφους και να απαιτήσουν την ακύρωση της απόφασης.


 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan