Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


 Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ 
ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ…
Στην εγκύκλιο για την πρόσληψη των αναπληρωτών  στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία οι συνάδελφοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, παραθέτοντας το βιογραφικό τους: μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, γλωσσομάθειας, γνώσης υπολογιστών και απαρίθμηση δημοσιεύσεων. Προϋπόθεση να είναι και επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ «ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ» ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ …
ΓΕΝΙΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΑ»: ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ, ΤΗΝ Π.Δ.Σ., ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΑΣΤΙΚΑ… ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ
Είναι προφανές ότι η γενιά μας είναι απείρως πιο μορφωμένη και με δεξιότητες αλλά και προορισμένη να ζήσει με ρυθμούς γαλέρας, όπου όλοι θα πρέπει να ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ. Αυτές τις αποφάσεις συνδιαμόρφωσαν και υλοποιούν συγκυβέρνηση και Τρόικα: είμαστε υποψήφιοι άνεργοι, παρά τα χρόνια σπουδών και προϋπηρεσίας; Κανένα πρόβλημα, πατήστε επί πτωμάτων με τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά ανά χείρας για μια θέση αναπληρωτή. Άλλωστε, η παράδοση του Υπουργείου με το χρώμα οποιασδήποτε πολιτικής ηγεσίας – πράσινης, βένετης, εσχάτως και ροζ με την εμετική κουβέλεια «ευαισθησία» – είναι απαράμιλλη στην καταστρατήγηση της ίδιας της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και τη συγκρότηση πελατειακών μηχανισμών: πάντα οι εκλεκτοί και κολλητοί είχαν κατοχυρωμένη μια θέση στα εκκλησιαστικά σχολεία, τη Σιβιτανίδειο, την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ’ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΓΑ…
Το Υπουργείο ουδέποτε έκρυψε τις προθέσεις του: θέλει 2.000 αναπληρωτές το επόμενο σχολικό έτος και – αν είμαστε αλληλοσκοτωμένοι μεταξύ μας – τόσο το καλύτερο για το ίδιο στο σχέδιο διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Γι’ αυτό και φροντίζει πριν από εμάς εναντίον μας διασπώντας μας σε κατόχους πάσης φύσεως προσόντων.
Ας σκεφτούμε, λοιπόν, την προοπτική του ψηφισμένου και μέχρις στιγμής ανενεργού - χάρη στους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος – νόμου 3848/2010 της Διαμαντοπούλου στις αιτήσεις των αναπληρωτών του Ιούνη: υπολογισμός προϋπηρεσίας με υποδεκαδικούς συντελεστές και κατάταξη με βάση τα τυπικά προσόντα για 2.000 θέσεις. Ενιαίος πίνακας, αξιοπρεπής προσμέτρηση της προϋπηρεσίας, κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μαζικούς διορισμούς και προσλήψεις γίνονται καπνός ως αναχρονισμός του παρελθόντος. Από ’δω και στο εξής ο καθένας μόνος του, με τα πτυχία του, χωρίς συλλογική διαδικασία και διεκδίκηση…
ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…
Η μεμψιμοιρία, η επανάσταση μέσω των forum, η απάθεια μας εγγυώνται την ανεργία και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου σε μια έρημη χώρα. Οι αγώνες και οι συλλογικές διεκδικήσεις μας εγγυώνται την προοπτική κάθε μικρής και μεγάλης νίκης.
-          Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου. Προσλήψεις με διαφάνεια από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.
-          Καμία εφαρμογή του νόμου 3848/10, που απαξιώνει την προϋπηρεσία μας. Προσμέτρηση των τυπικών προσόντων (μεταπτυχιακών, διδακτορικών) στη μισθολογική κατάταξη.
-          Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών σε όλη τη χώρα.
-          Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικό, βιβλία, θέρμανση. Κανένας νέος χωρίς απολυτήριο λυκείου.
-          Ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan