Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Χθες, σήμερα, αύριο... στο δρόμο θα είμαστε για όσο χρειαστεί

Και ποιος δεν είχε ακούσει για απολύσεις δημοσίωνυπαλλήλων και ποιος δεν τις περίμενε; Και τους τελευταίους δύσπιστους, όμως, έπεισε ο προχθεσινός αιφνιδιασμός. Η μνημονιακή κυβέρνηση λειτουργεί με τη στρατηγική του αιφνιδιασμού και του ξαφνικού, ελπίζοντας προφανώς ότι θα στραπατσάρει τη συνοχή και την ψυχολογία του αντιπάλου. Όχι αυτή τη φορά, όμως...
Χθες στο Υπουργείο  Παιδείας ευτυχώς δεν ήταν μόνο όσοι αύριο κινδυνεύουν να πεταχτούν σαν άδεια τσουβάλια στο δρόμο της απόγνωσης κι ας έχουν υπηρετήσει με λυσσαλέο πάθος και μεράκι την τεχνική εκπαίδευση 10, 15, 20, 30 χρόνια. Δίπλα τους ήταν και οι συνάδελφοί τους που ήρθαν να στηρίξουν τους πρώτους που αντικρίζουν το φάσμα της αναλγησίας του μνημονιακού Αρβανιτόπουλου, τον οποίο θα ζήλευε ο Μπολτ για την ταχύτητα που σπεύδει να εφαρμόσει τα αδυσώπητα μέτρα της Τρόικας.
Τα κάγκελα δονούνταν και η πόρτα δεν θα έπεφτε, αλλά η αποφασιστικότητα όλων να δείξουν πως το τέλος αυτών εκεί πάνω πλησιάζει, έκοβε σίδερα κυριολεκτικά. Η Κερκόπορτα άνοιξε και ο κόσμος που πέρασε μέσα δεν υπολόγισε τη σύλληψη, απέκρουσε την βιαιότητα και το δακρυγόνο των ΜΑΤ, που υποχώρησαν σαν κυνηγημένα σκυλιά, μπήκε μέσα και ήταν σίγουρο πως αν ήθελε θα έφτανε και στα γραφεία του τρίτου. 
Προειδοποίησε έμπρακτα πως οι απολύσεις όχι απλά δε θα γίνουν δεκτές, αλλά θα σημάνουν την κατάλυση αυτής της άθλιας, απάνθρωπης, δοτής κυβέρνησης που εχθρεύεται την κοινωνία.
Οι αναπληρωτές και οι αδιόριστοι ήμασταν εκεί. Υποσχεθήκαμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα, δε θα υποστείλουμε τη δυναμική μας, θα παλέψουμε να ανατρέψουμε το μέλλον που μας προοιωνίζουν. Σήμερα κερδίσαμε μια μάχη. Οι επόμενες καθοριστικές μάχες απαιτούν τη φυσική παρουσία όλων των αδιόριστων που θα είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους και φυσικά τους εαυτούς του.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και μέση οδός δεν υπάρχει. Όποιος δεν είναι εναντίον της κυβέρνησης των απολύσεων, της φτώχειας και της ανεργίας είναι μαζί της....
Which side are you on?
 
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan