Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στις 7/10 πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική συνέλευση των αδιόριστων εκπαιδευτικών με ιδιαίτερη επιτυχία. Τόσο η μαζικότητα της συνέλευσης όσο και η αντιπροσωπευτικότητα ανά κλάδο υπήρξε ικανοποιητική, ενώ η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη.
Στη βάση της αναγκαιότητας της μαζικοποίησης των μόνιμων διορισμών στο δημόσιο σχολείο έγινε μια διεξοδική και συνολική συζήτηση για τον κλάδο των εκπαιδευτικών και διατυπώθηκαν αιτήματα που μας εκφράζουν όλους, αδιόριστους και μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Καταληκτικά, αποφασίστηκε η ανασύσταση της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με στόχο την έκφραση και διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου.
Με κεκτημένο και τις δύο προηγούμενες συναντήσεις της επιτροπής για τη δημιουργία Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών περιληπτικά τα αιτήματα διατυπώθηκαν ως εξής:
ü Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο σχολείο με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Όχι στο test δεξιοτήτων, το φάκελο προσόντων και την προσωπική συνέντευξη
ü Μόνιμοι διορισμοί με βάση το έτος λήψης πτυχίου
ü Ενιαίο υποχρεωτικό δεκατετράχρονο σχολείο (περιλαμβάνεται και η διετής προσχολική εκπαίδευση)
ü Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη
ü Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης
ü Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, καμία συζήτηση για κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Ταυτόχρονα, στην πραγματικότητα που το ΑΣΕΠ δημιουργεί σχετικά με τις εξετάσεις δε θα μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί. Και αυτό όχι υπό το πρίσμα παραδοχής και στήριξης του διαγωνισμού, αλλά σε μια προσπάθεια οι εξευτελιστικές αυτές εξετάσεις, που αποτελούν το φίλτρο απόρριψης χιλιάδων εκπαιδευτικών δήθεν γιατί δεν είμαστε ικανοί, να γίνονται στα πλαίσια διασφάλισης - όσο αυτό γίνεται- αξιοπρεπών όρων. Έτσι, λοιπόν, απαιτούμε:

ü Έγκαιρη ανακοίνωση της ύλης και της προκήρυξης του ΑΣΕΠ
ü Ύλη βασισμένη στο γνωστικό αντικείμενο του κάθε κλάδου και τα σχολικά βιβλία
ü Καμιά αλλαγή στις υπάρχουσες Π.Ε.
ü Ενιαίο πίνακα πρόσληψης ωρομισθίων και αναπληρωτών, ο οποίος θα ανακοινώνεται έγκαιρα σε εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες.


Στα πλαίσια αυτά μέχρι η Ένωση να αποφασίσει εκλογές ορίστηκε συντονιστική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους:

Παπαγεωργίου Χρυσούλα-υπεύθυνη μητρώου και επικοινωνίας, 6976-439775, theonlybazz@yahoo.gr
Χαρδαλιά Φωτεινή- υπεύθυνη οικονομικών fathardalia@yahoo.gr
Τσάκας Χρήστος – υπεύθυνος για τις εγγραφές μελών στην Κρήτη, 6973-317158, bixbix82@yahoo.gr
Δημητρούλη Ελευθερία – υπεύθυνη για τις εγγραφές μελών στη Μυτιλήνη, 6979-391735, ricoulitsa@hotmsil.com
Τσέλιου Χριστίνα – υπεύθυνη για τις εγγραφές μελών στη Θεσσαλονίκη, krassnti53@in.gr
Βάλλας Αθανάσιος – υπεύθυνος για τις εγγραφές Λάρισας – Βόλου, athvallas@yahoo.gr, 2410-610970
Σκούρα Άννα – υπεύθυνη του blog, 6936-142088, skouraanna@yahoo.com

Ακριβώς επειδή έχουν παρατηρηθεί στους πίνακες πρόσληψης λάθη, που τουλάχιστον μας προβληματίζουν, ορίστηκε επιτροπή της Ένωσης που θα προχωρήσει σε έλεγχο αυτών των πινάκων.
Ορίστηκαν οι :
Γιάννης Αβαγιαννός- Θανάσης Ίσσαρης- υπεύθυνοι για τους πίνακες των Φυσικών και Μαθηματικών,mc03660@mail.ntua.gr, 210-2431628, tissaris@yahoo.gr, 6937-501503
Χριστιάνα Μόσχου – Αλέξης Βασιλομανωλάκης – υπεύθυνοι για τους πίνακες των φιλολόγων, christianamoschou@yahoo.gr - 210-6849269, eurisakis@yahoo.gr -210-6812089
Κωνσταντώνη Σοφία – υπεύθυνη για τους πίνακες των νηπιαγωγών, skonst2006@yahoo.gr
Κυδώνης Γιώργος –υπεύθυνος για τους πίνακες των οικονομολόγων, 22710-40283, giorgoskydonis@hotmail.gr

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών πρέπει να στείλουν ένα επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους, συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής και 15 ευρώ ετήσια συνδρομή. Τα δικαιολογητικά θα ταχυδρομούνται στη διεύθυνση, Χρυσολωρά 18, 114.73, Αθήνα, ενώ τα χρήματα θα κατατίθενται στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζαs.Το απόκομμα της κατάθεσης πρέπει να εσωκλείεται στο φάκελο με τα δικαιολογητικά. Στο μέλος της Ένωσης θα στέλνεται κάρτα μέλους και απόδειξη της συνδρομής του.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan