Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΙΣ 2/7/08

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ


Μόνο ως κοροϊδία μπορεί κανείς να εκλάβει την ανακοίνωση των μόνιμων θέσεων που ανακοίνωσε το ΥΠΕΠΘ μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την επόμενη διετία. Η ανακοίνωση αυτή καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία και οδηγεί το δημόσιο σχολείο στην παρακμή. Το ΥΠΕΠΘ τάζει ψίχουλα στους εκπαιδευτικούς, δημιουργεί ρυθμίσεις κοροϊδίας και αδιαφορεί για το πώς το δημόσιο σχολείο θα λειτουργήσει.
Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι προσπαθεί να αντικαταστήσει τους μόνιμους εκπαιδευτικούς με ωρομίσθιους που δεν έχουν μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που δουλεύουν απλήρωτοι και εξαρτώμενοι από τα λιγοστά μόρια προϋπηρεσίας που τους προσφέρει, που κάθε καλοκαίρι μένουν άνεργοι και δεν ξέρουν τι τους περιμένει από Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα, δημιουργεί λίστες και κατηγορίες εκπαιδευτικών, «θολούς» τρόπους απόκτησης προϋπηρεσίας και φαινομενικά αντικρουόμενα συμφέροντα, προκειμένου να κρατά τους εκπαιδευτικούς διασπασμένους.
Η πολιτική των ελάχιστων διορισμών, η πολιτική των ζωνών εκπαιδευτικής εγκατάλειψης και των σχολείων που υπολειτουργούν, είναι η πολιτική που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία, τους γονείς και τους μαθητές στην παραπαιδεία και την ιδιωτική εκπαίδευση
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ, 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, 12.00 συγκεντρωνόμαστε ΟΛΟΙ έξω από το Υπουργείο Παιδείας (προσυγκέντρωση στο σταθμό του ηλεκτρικού τρένου Νερατζιώτισσα).
Κάνουμε το άγχος μας φωνή και τη συλλογικότητα δύναμη!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan