Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΑΕ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 2/7/08 ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ
Τ.Θ. 3785, Τ.Κ. 10210
adioristia@freemail.gr
syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com



Την Τετάρτη 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε έξω από το ΥΠΕΠΘ διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με αφορμή την ανακοίνωση πενιχρών διορισμών μέσω ΑΣΕΠ για τα επόμενα δύο χρόνια. Μετά τη διαμαρτυρία ζητήθηκε συνάντηση με φορείς του ΥΠΕΠΘ. Αρχικά, μας δέχτηκε ο Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διοίκησης, κ. Κουτρομάνος. Στη συνάντηση τέθηκε ξεκάθαρα το θέμα των διορισμών μέσω ΑΣΕΠ και της νέας ρύθμισης για μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών βάσει των πινάκων με 30μηνη προϋπηρεσία και 24μηνη προϋπηρεσία + επιτυχία στον ΑΣΕΠ , καθώς επίσης και το ζήτημα της ΠΕ04 και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
Μόνο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η αντιμετώπιση του θέματος των διορισμών από την πλευρά του ΥΠΕΠΘ, το οποίο αρνείται την ύπαρξη κενών στο δημόσιο σχολείο, ενώ παραδέχτηκε τη μείωση των οργανικών θέσεων και την πρόθεση για λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά. Παρόλο που κατατέθηκαν στον κ. Κουτρομάνου τα έγγραφα που η Ένωση Αδιόριστων είχε ζητήσει και συλλέξει από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας της χώρας και αποδείκνυαν τόσο την ύπαρξη κενών όσο και την μερική κάλυψη αυτών από ωρομίσθιους ο Γενικό Διευθυντής αδιαφορούσε χρησιμοποιώντας τουλάχιστον φαιδρά, κατά τη γνώμη μας, επιχειρήματα, όπως τις εποχές που στις τάξεις υπήρχαν 60 μαθητές ανά τάξη και το μάθημα γινόταν σωστά! Σχετικά με τη νέα ρύθμιση για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών με συγκεκριμένη προϋπηρεσία, αφού εκθέσαμε την άποψη μας και υποστηρίξαμε ότι η νέα ρύθμιση είναι φωτογραφική και οι διορισμοί τελικά δεν είναι στο σύνολό τους περισσότεροι, αλλά αφαιρέθηκαν από άλλες κατηγορίες, ο κ. Κουτρομάνος αρνήθηκε τόσο να απαντήσει όσο και να εκθέσει το σκεπτικό με το οποίο το ΥΠΕΠΘ προχώρησε σε αυτή τη ρύθμιση.
Σχετικά δε με την αλλαγή τόσο στην ύλη όσο και στο διορισμό της ΠΕ04 το ΥΠΕΠΘ και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο αρνούνται οποιαδήποτε αλλαγή υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχαν αντιδράσεις πέρα από αυτή της Ένωσής μας και τονίζοντας την αδιαλλαξία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το θέμα.
Τέλος, σχετικά με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη η ενημέρωση και η συζήτηση έγινε με την κα Περρίκου. Θέσαμε τρία ζητήματα. Το ζήτημα πληρωμής των συναδέλφων, το χρονοδιάγραμμα για την εγκύκλιο και το αίτημά μας η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη να γίνεται με προσλήψεις από τον ενιαίο πίνακα και όχι μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και των Διευθυντών. Σχετικά με την πληρωμή των συναδέλφων μας παρουσίασαν ένα νέο χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο η αποπληρωμή θα γίνει μέχρι αρχές Σεπτέμβρη, ενώ για την έκδοση της εγκυκλίου μας δήλωσαν ότι δε γνωρίζουν κάτι. Σχετικά δε με τον τρόπο πρόσληψης στη ΠΔΣ ενημερωθήκαμε ότι το ΥΠΕΠΘ «κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην αλλάξει τίποτα, αφού κανένα δε θα εξυπηρετεί, αν και η ένταξη της στον ενιαίο θα έλυνε κάποια προβλήματα»!!!!
Το ΥΠΕΠΘ εθελοτυφλεί και κωφεύει. Εθελοτυφλεί και κωφεύει μπροστά στα προβλήματα του δημόσιου σχολείου, εθελοτυφλεί και κωφεύει απέναντι στους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς, δεν αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες του παρουσιάζοντας γελοία επιχειρήματα, ενώ φαίνεται ότι συνεχίζει και διατηρεί πελατειακές σχέσεις, εμπαίζει τους συναδέλφους ακόμα και για το πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα.
Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας οφείλει να αντιδράσει και να διεκδικήσει όσα του ανήκουν
Θα μας βρουν μπροστά τους!
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan