Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΑΕ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΦΑΝΤΑΡΟ

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες μετά την τραγική εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ, και την κοινωνική εξέγερση που ακολούθησε από τη νεολαία και τους εργαζόμενους, έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες και αποδέκτες της συνεχούς και αναίτιας βίας και τρομοκρατίας που ασκούν οι ‘’αστυνομικές’’ δυνάμεις σε όλους εμάς που διεκδικούμε τη ζωή μας, και εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου από τις δυνάμεις καταστολής.

Όπως διαπιστώνουμε καθημερινά, η βία όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά κυριαρχεί
ως τρόπος ‘’αυτοέκφρασης’’ των ΜΑΤ και της αστυνομίας συνολικά. Έτσι στις 18/12 συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε άγρια από διμορία των ΜΑΤ στη συμβολή Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου ο 23χρονος φαντάρος Γ.Γρ., ο οποίος σύμφωνα και με μαρτυρίες παρευρισκομένων, ήταν περαστικός από το σημείο μαζί με την κοπέλα του μετά το πέρας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Παρόλο που ο νεαρός δήλωσε ότι υπηρετεί στο στρατό και βρίσκεται σε ολιγοήμερη άδεια, ενώ σε δύο μήνες απολύεται, ακινητοποιήθηκε και κατόπιν υπέστη βάναυσο ξυλοδαρμό με κλωτσιές στο πρόσωπο, από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες και τον προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ, όπου εκεί προσήλθαν συνάδελφοί τους,και κατέθεσαν ψέματα ότι πετούσε μολότοφ.

Είναι τουλάχιστον τραγικό και μας παραπέμπει σε εποχές χούντας, το κράτος να απαντάει στους κοινωνικούς αγώνες με ξυλοδαρμούς και παράνομες συλλήψεις πολιτών και στρατιωτών, τη στιγμή μάλιστα που οι ‘’θανάσιμοι τραυματισμοί’’ φαντάρων αυξάνονται μέρα με τη μέρα στα στρατόπεδα.Να σημειωθεί ότι δεν παραδόθηκε στην στρατονομία διότι υπάρχουν μάρτυρες που αποδεικνύουν το αβάσιμο του κατηγορητηρίου, και θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ! ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ,
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΝΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ.

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan