Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Του Θωμά ή από Ιούνιο ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων.

"Το Σαββατοκύριακο του Θωμά αλλιώς από τέλος Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων" είπαν από το υπουργείο Παιδείας στο "Έθνος Εργασία", αποκλείοντας το ενδεχόμενο να βρεθούν ημερομηνίες μετά την Πρωτομαγιά και για όλο τον Μάιο. Τόνισαν πως "ο μηχανισμός του Υπουργείου έχει τη δυνατότητα να οργανώσει τον διαγωνισμό το τελευταίο διήμερο των διακοπών του Πάσχα, μιας και ο αριθμός των υποψηφίων δεν ξεπερνάει τις 7.500, που σημαίνει ότι τα εξεταστικά κέντρα δεν θα ξεπεράσουν τα 60 και οι επιτηρητές τους 1.000".


Οι υπεύθυνοι του ΑΣΕΠ μέσα στην εβδομάδα θα επισκεφτούν το υπουργείο Παιδείας για μία πρώτη προσέγγιση και στη συνέχεια αν βρουν κοινό τόπο να στείλουν εγγράφως το αίτημα με τις συμφωνημένες ημερομηνίες.


Στο υπουργείο μπορεί να μην έχουν πρόβλημα να οργανώσουν έναν μικρό σε αριθμό διαγωνισμό, στο ΑΣΕΠ όμως υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον χρόνο, αφού στις 4 και 5 Απριλίου διεξάγεται ο άλλος διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών με 26.000 περίπου υποψηφίους. Αν υπολογίσουμε ότι ο μηχανισμός το τελευταίο διάστημα λόγω του Τεστ και του πρώτου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών δουλεύει στο "κόκκινο", πως μεσολαβούν και οι διακοπές του Πάσχα και πως λόγω των πολλών ειδικοτήτων, απαιτούνται πολλές επιτροπές εξετάσεων, διαπιστώνουμε ότι ο χρόνος για το ΑΣΕΠ δεν είναι αρκετός και για να το αντιμετωπίσει θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του. Πάντως, όπως και να'χει, μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.



Πηγή: ΕΘΝΟΣ – ΕΡΓΑΣΙΑ, 24/3/2009
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan