Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 17/12

Ο νέος πρωθυπουργός προεκλογικά έλεγε ότι χρήματα υπάρχουν. Τώρα μας λένε ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Τώρα ανακάλυψαν δήθεν ότι το ταμείο είναι μείον. Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στα πλαίσια της συνόδου κορυφής ηγετών της Ε.Ε. και οι εξαγγελίες για τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας σημαίνουν πολυετή λιτότητα, άγρια φορολόγηση, πλήρη απαξίωση των ασφαλιστικών ταμείων, υποβάθμιση της δωρεάν περίθαλψης, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία. Την ίδια στιγμή, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο θέτοντας ζήτημα ακόμη και για το 13ο και 14ο μισθό.
Η κα Διαμαντοπούλου ως αντιπολίτευση το καλοκαίρι διαλαλούσε με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους την κατάργηση της ωρομισθίας και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Σήμερα ως Υπουργός Παιδείας τρομοκρατεί μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς. Κάνει λόγο για συγχώνευση σχολείων, περικοπή των διορισμών, διατηρεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, επεκτείνει το ωράριο, απαξιώνει τη δουλειά των ωρομίσθιων και αναπληρωτών. Οι θολές της δηλώσεις έχουν συγκεκριμένο μήνυμα. Το μήνυμα της απαξίωσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
Στις 17/12 συμμετέχουμε μαζικά στην στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. ενάντια στον προϋπολογισμό της λιτότητας. Η ζωή μας και η δουλειά μας δε χωράει στον στενό κορσέ που μας ράβουν.
Απέναντι στην πολιτική της λιτότητας, απέναντι στην πολιτική εξουθένωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, απέναντι στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, να απαντήσουμε με την δύναμη των αγώνων μας.

 Αυξήσεις τώρα σε όλους τους εργαζόμενους
 Αύξηση των δαπανών για την παιδεία
 Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη κάθε αναγκαίου εκπαιδευτικού έργου στα δημόσια σχολεία (μείωση των μαθητών σε 20 στην τάξη, αντισταθμιστική εκπαίδευση κλπ). Όχι στην απαξίωση της προϋπηρεσίας – όχι στην κατάργηση του πίνακα προϋπηρεσίας. Κατάργηση της ωρομισθίας και όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Κατάργηση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Όχι στην απαξίωση των πτυχίων και την υποβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
 Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Ασφάλιση – περίθαλψη για όλους
 Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων. Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση. Όχι στην αξιολόγηση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 17/12, 12.30, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristia@freemail.gr, τηλ. επικοινωνίας: 6994027752
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan