Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

Στις 18 Δεκεμβρίου 2009 απολύθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας συνάδελφοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που είχαν προσληφθεί λίγες βδομάδες νωρίτερα. Χωρίς την παραμικρή ενημέρωση κατά την ανάληψη υπηρεσίας τους ότι επίκειτο η απόλυσή τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και ενώ είχαν μεταβεί στο σχολείο για να κάνουν το μάθημά τους, πληροφορήθηκαν μπροστά στους μαθητές τους ότι είχαν απολυθεί. Με τον πρωτοφανή αυτό κυνισμό από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας γίνεται σαφές ότι αν μέχρι τώρα η μεσαιωνική εργασιακή πραγματικότητα της ωρομισθίας σήμαινε μισθούς πείνας των 350 ευρώ μηνιαίως και καταβολή των δεδουλευμένων μας μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο κάθε χρόνο για τη συμπλήρωση ωραρίου, απουσία οποιωνδήποτε περιθωρίων για ανάπτυξη εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής σχέσης με τους μαθητές μας και κυρίως διαρκείς θυσίες για την εξαγορά μέσα από την απλήρωτη εργασία μας προϋπηρεσίας που μετά από χρόνια ενδέχεται να οδηγήσει στο διορισμό, από ’δω και στο εξής η προοπτική της απόλυσης μας στα μέσα της χρονιάς θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.
Την τελευταία δεκαετία κάθε σχολική χρονιά αρχίζει με τις αίθουσες κενές να περιμένουν νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές και το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας την πάγια επιλογή της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας να προσλαμβάνει με προκλητικές καθυστερήσεις 10.000-11.000 ωρομισθίους εκπαιδευτικούς για να γεμίσουν τα σχολεία της χώρας. Την ίδια στιγμή εκτινάσσοντας στα ύψη την αναπλήρωση και την ωρομισθία μέσα από τη μετατροπή των οργανικών κενών θέσεων σε λειτουργικές, θεσμοθετώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ ωρομισθίας και της εργασίας μας στα φροντιστήρια και μονιμοποιώντας την εργασιακή ομηρία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα, έχει γυρίσει το ρολόι της ιστορίας στο μεσαίωνα όσον αφορά τις εργασιακές μας σχέσεις.
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί κατάργησης της ωρομισθίας αποδεικνύονται άνθρακας! Οι ωρομίσθιοι και οι αδιόριστοι συνολικά εκπαιδευτικοί με τις διαρκείς κινητοποιήσεις τους δε θα αφήσουν αναπάντητες τις προκλητικές απολύσεις.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων των ωρομισθίων συναδέλφων
με πλήρες ωράριο!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
e-mail: adioristia@freemail.gr
Τηλ. Επικοινωνίας 6994027752
ΤΘ 3785 ΤΚ10210, syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
www.oromisthioi.gr
Τηλ. Επικοινωνίας 6970139038
e-mail: sintonistiko@gmail.com
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan