Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση – Προβολή ταινίας στου Ζωγράφου για το Πολυτεχνείο




Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΙΛΙΣΟΣ», συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα Ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», τότε και τώρα. Θα προβληθεί η ταινία της Αλίντας Δημητρίου «Τα κορίτσια της βροχής» και θα ακολουθήσει συζήτηση με την Αλίντα Δημητρίου, τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Παπαδάκη για τη δικτατορία και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για τους σημερινούς κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τη ναζιστική απειλή. Στο χώρο της εκδήλωσης θα διανέμεται φάκελος με σχετικό εκπαιδευτικό υλικό από τον Α΄ Σύλλογο Αθηνών Π.Ε.
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, 6.30 μ.μ.,
στο cinema Αλέκα (είσοδος ελεύθερη)

Τα "Κορίτσια της Βροχής" τον καιρό της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών. Οι γυναίκες αυτές φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, χωρίς όμως να προδώσουν τα ιδανικά τους.
Πάλεψαν το ίδιο μαχητικά με τους άντρες εκείνης της εποχής που αγωνίζονταν για την ελευθερία. Πενήντα από αυτές τις γυναίκες καταθέτουν σήμερα τη μαρτυρία τους.

Είναι ακόμη νέες, ενεργές και συνεχίζουν να πιστεύουν στον αγώνα που έκαναν τότε. Μάλιστα τα "Κορίτσια της Βροχής" θεωρούν τον εαυτό τους συνέχεια των Γυναικών της Εθνικής Αντίστασης. Και όπως χαρακτηριστικά λέει μια εξ αυτών: "είμαστε η συνέχειά τους και η δική μας συνέχεια είναι η σημερινή νεολαία"....
Με την ταινία «Τα Κορίτσια Της Βροχής» ολοκληρώνεται η τριλογία της Αλίντας Δημητρίου για τη συμμετοχή των γυναικών στους πολιτικούς αγώνες κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Προηγήθηκαν τα «Πουλιά στο Βάλτο» το 2008 και «Η Ζωή στους Βράχους» το 2009.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan