Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΑΕ

adioristia@freemail.gr, www.syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com


Την Πέμπτη, 27/11, πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Ελλάδας διαμαρτυρίες ενάντια στο διαγωνισμό της ντροπής και τον εμπαιγμό ΑΣΕΠ και ΥΠΕΠΘ απέναντι στον κόσμο της αδιοριστίας τόσο σε σχέση με την ημερομηνία του διαγωνισμού όσο και σε σχέση με τη δραστική μείωση των διορισμών και την επέκταση της ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο. Στην επαρχία μοιράστηκε στους μόνιμους συναδέλφους η επιστολή της ΠΕΑΕ που τους καλεί να μη συμμετέχουν στις επιτηρήσεις ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αδιόριστους και ζητήθηκε να διακινηθεί αυτή η επιστολή σε όλα τα σχολεία. Στην Αθήνα η κινητοποίηση έξω από το ΥΠΕΠΘ είχε ως αποτέλεσμα τη συνάντηση επιτροπής των αδιόριστων με τον υφυπουργό Παιδείας, κ. Λυκουρέντζο. Στη συνάντησή αυτή ζητήθηκαν εξηγήσεις για τον αιφνιδιασμό των υποψηφίων σχετικά με την ημερομηνία, εκδηλώθηκε η αντίθεση στη μείωση των διορισμών, στον απαράδεκτο τρόπο λειτουργία της ΠΔΣ, (τρόπος πρόσληψης, ωρομίσθια εργασία, «ασυμβίβαστο»), καθώς συζητήθηκε και η αντίθεσή μας στη ρύθμιση για το 24μηνο.
Για άλλη μια φορά το ΥΠΕΠΘ αντιμετώπισε τους αδιόριστους με εμπαιγμό, αφού αρχικά δεν αναγνώριζε την έννοια της αδιοριστίας! Επιπλέον, σε σχέση με το διαγωνισμό δεν αναγνώριζε καμία ευθύνη, ούτε καν στο οργανωτικό επίπεδο, δηλώνοντας ότι για την όλη διαδικασία υπεύθυνο είναι το ΑΣΕΠ. Σε σχέση με τη μείωση των διορισμών και την επέκταση της ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο προβλήθηκε για άλλη μια φορά το επιχείρημα της έλλειψης κονδυλίων. Για την ΠΔΣ ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν κριτήρια πρόσληψης, ενώ η έλλειψη κονδυλίων ήταν η αιτία της νέας Υπουργικής Απόφασης για την ΠΔΣ. Μάλιστα ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι πρέπει να ευγνωμονούμε το ΥΠΕΠΘ που δεν καταργήθηκε η ΠΔΣ, ενώ η χρηματοδότηση της ΠΔΣ από τον κρατικό προϋπολογισμό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ωρομισθίου. Σχετικά δε με τη ρύθμιση του 24μηνου, η οποία παρουσιάστηκε ως σωτήρια από πλευράς ΥΠΕΠΘ, συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα πολλών ειδικοτήτων που για να αποκτήσουν αυτή την προϋπηρεσία θα χρειαστούν πολλά χρόνια, ενώ έγινε ξεκάθαρη από πλευράς του συλλόγου η άποψή ότι καμία λύση δε δόθηκε στο πρόβλημα της ελαστικής εργασίας, αφού στην πραγματικότητα οι διορισμοί δεν αυξάνονται, αλλά μοιράζονται διαφορετικά.
Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά το ΥΠΕΠΘ στέκεται αδιάφορο απέναντι στα προβλήματα του δημόσιο σχολείου και των εκπαιδευτικών. Για άλλη μα φορά η υποτιθέμενη έλλειψη κονδυλίων αποτελεί δικαιολογία για την αδιοριστία χιλιάδων εκπαιδευτικών και την παρακμή του δημόσιου σχολείου. Για άλλη μια φορά το κράτος αναγνωρίζει ότι μπορεί αθρόα να μοιράζει εκατομμύρια στις τράπεζες, αλλά δεν μπορεί να δώσει χρήματα για τη δημόσια εκπαίδευση. Μετά από δέκα χρόνια κοροϊδίας ο κόσμος της αδιοριστίας είναι ξανά στο δρόμο γα να διεκδικήσει μόνιμη σταθερή δουλειά σε ένα δημόσιο, ανοιχτό σε όλους σχολείο. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ δεν αποτελεί το τέλος, αλλά την αρχή ενός δίκαιου αγώνα, ενός αγώνα δυναμικού για μόνιμη σταθερή δουλειά.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan