Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Απόφαση συνέλευσης διοριστέων εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών(ΑΣΕΠ, 40%, 24μηνο + ΑΣΕΠ, 30μηνο κ.λπ)

1. Επιδιώκουμε τη συγκρότηση μιας κοινής πρωτοβουλίας όλων των κατηγοριών διοριστέων (ΑΣΕΠ, 40%, 24μηνο + ΑΣΕΠ, 30μηνο κ.λπ) με κοινή δράση και αιτήματα.

§ Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στο δημόσιο σχολείο

§ Απαιτούμε το διορισμό μας στο δημόσιο σχολείο το Σεπτέμβρη του 2010 και δε θα ανεχθούμε καμία καθυστέρηση ως προς αυτό και στην κατεύθυνση αυτή: i)καλούμε το υπουργείο να πάρει ξεκάθαρη θέση και να προωθήσει το διορισμό όλων των κατηγοριών που κατοχυρώνουν δικαίωμα διορισμού, όπως οφείλει, ii)καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και τις ΕΛΜΕ και τους διδασκαλικούς συλλόγους να υιοθετήσουν τα αίτηματά μας και να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση
2. Ενημερώνουμε με κάθε τρόπο την κοινωνία για τα δίκαια αιτήματά μας με δελτία τύπου, ανακοινώσεις κ.λπ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε blog και σε ειδησεογραφικά site στο διαδίκτυο.
3. Συντονίζουμε τη δράση μας με όλους τους συναδέλφους (μόνιμους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους, αδιόριστους) και με συνολικότερα αιτήματα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Διαμαντοπούλου παλεύοντας για ένα καλύτερο σχολείο, χρήσιμο στην κοινωνία, με σταθερές σχέσεις εργασίας, με δραστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών, για αύξηση (και όχι μείωση) του μισθού μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας, για αύξηση της χρηματοδότησης στην εκπαίδευση, που δεν θα αναγκάζει τους γονείς να σκορπούν τα έσοδά τους στην παραπαιδεία.
§ Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια στις 16 και 23 Ιούνη στις 6.30μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
4. Διερευνούμε νομικά τη δυνατότητα κοινής προσφυγής όλων των κατηγοριών διορισμού. Ακόμα και αν αυτό δεν γίνει εφικτό δεν επιλέγουμε την εναντίωση κάποιων συναδέλφων σε άλλους, αλλά εναντιωνόμαστε στο υπουργείο που δεν θα μας έχει διορίσει.
13 Ιουνίου 2010

Αθήνα
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan