Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση αναπήρων πολιτών

Το πάρτι με τα σεμινάρια στην ειδική αγωγή
Την στιγμή που οι εργαζόμενοι στενάζουν από τα μέτρα της πιο άγριας και νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έχει επιβληθεί από την τρόικα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας αδίστακτα πιράνχας έχουν επιδοθεί σε μια ανελέητη εκμετάλλευση των εκπαιδευτικών στον χώρο της ειδικής αγωγής με ιδιαίτερα θύματα τους ανέργους συναδέλφους τους. Πρόκειται για την μεγάλη μπίσνα των ειδικών σεμιναρίων που καθιερώθηκαν με νομοθετικές ρυθμίσεις αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης. (Ν 3848/20010 3699/2008) Θεσμοθετείται με αυτές η οργάνωση σεμιναρίων για την επάρκεια και την μοριοδότηση της νοηματικής γλώσσας και της γραφής Braille. Αυτή η πρακτική έχει καταγγελθεί από φορείς των εκπαιδευτικών και της πανεπιστημιακής κοινότητας έχοντας προκαλέσει θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων. Βλέπε σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=142706
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4579397
Πρόκειται για την πιο άγρια μορφή εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα πηγή πλουτισμού ιδιαίτερα σε βάρος των ανέργων εκπαιδευτικών με την παράλληλη εμπορευματοποίηση της ειδικής αγωγής και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Το κόστος για την πιστοποίηση στην νοηματική γλώσσα κυμαίνεται στις 2500 ευρώ ενώ για την γραφή braille στα 200 ευρώ. Σε αυτή την απίστευτη κερδοσκοπία συμμετέχουν πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί φορείς με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ένωση φυσικών η οποία σε σχετικές της ανακοινώσεις χαρακτηρίζει ξεδιάντροπα αυτά τα σεμινάρια ως κοινωνική προσφορά!!.
Μάλιστα τα υλοποιεί σε αγαστή συνεργασία με συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον χώρο των ατόμων με αναπηρία όπως της Ομοσπονδίας των κωφών, της Εθνικής Ομοσπονδίας τυφλών και του Πανελληνίου συνδέσμου τυφλών φυσικά με το αζημίωτο, ενώ Την ίδια στιγμή που οι πιο πάνω οργανώσεις ζητούν την αλληλεγγύη της κοινωνίας για την προώθηση των αιτημάτων τους αυτές συμβάλλουν αφενός στην άγρια εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και αφετέρου στην εκμετάλλευση των ανέργων εκπαιδευτικών όταν η λειτουργία τους καλύπτεται με επιχορηγήσεις του δημοσίου και της ΕΕ.
Καλούμε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα την αρμόδια Υπουργό Παιδείας άμεσα να καταργήσει τα σεμινάρια της ντροπής και της αρπαχτής που απαξιώνουν και εμπορευματοποιούν την εκπαιδευτική διαδικασία και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό όπως είχε δεσμευτεί πριν τις εκλογές.
Καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα άτομα με αναπηρία να υπερασπίσουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης διασφαλίζοντας την επάρκεια και την υψηλή ποιότητα παροχής της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την καθολική πρόσβαση των μαθητών και φοιτητών με αναπηρία. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι δημόσιο αγαθό που προστατεύεται με την επιταγή του συντάγματος της χώρας μας.
Αθήνα 14/06/2010
Με εκτίμηση
Παρέμβαση αναπήρων πολιτών

τηλέφωνα επικοινωνίας
Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος 210 77.15.719, 6972.324.423
Σκορδίλης Σπυρίδων 210 95.33.575, 6974.581.781
Μουτσατσός Κωνσταντίνος 210 213.46.80, 6976.605.808
Ταστάνης Άρης 2109612492
e-mail: info@panap.gr
Web site http://WWW.panap.gr
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan