Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. 
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Στη χθεσινή απεργία και πορεία σε όλη την Ελλάδα εκφράστηκε το πιο δυναμικό ΟΧΙ όλου του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους βροντοφωνάζοντας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Ο εργασιακός μεσαίωνας που κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ θέλουν να επιβάλουν βρίσκει αυτή τη στιγμή απέναντί του το σύνολο των εργαζομένων. Ξεκάθαρη ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης χθες να διαλύσει με κάθε τρόπο την πορεία. Όργιο καταστολής με χημικά και ασφυξιογόνα μέσα στον κόσμο και ξύλο σε διαδηλωτές έκαναν σαφές ότι η αστυνομία είχε συγκεκριμένες εντολές. Τα μπλοκ των εκπαιδευτικών, μαζικότερα από ποτέ, βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωπα με την αστυνομία, ενώ είναι χαρακτηριστική η επίθεση που δέχτηκε ο κόσμος που βρισκόταν πίσω από τα πανό του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, όταν ακόμα και έξω από τα γραφεία της ΔΟΕ δεχόταν επίθεση με δακρυγόνα. Μετά από όλη τη λασπολογία που δεχτήκαμε από δημοσιογράφους και βουλευτές εξαιτίας της παρουσίας μας στη ΝΕΤ, μάλλον αυτό που συνέβη στη χθεσινή πορεία δεν ήταν τυχαίο. Και για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, οι αδιόριστοι, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί μέσα από τους συλλόγους και τις συλλογικότητες μας διεκδικήσαμε να παρέμβουμε με τις θέσεις και τα αιτήματά μας, διακηρυγμένες από καιρό στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, να σπάσουμε το κλίμα σιωπής και μονολόγου που ακολουθεί η Υπουργός Παιδείας. Τους τελευταίους μήνες με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και παράλληλα με τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις επιδιώξαμε συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο και μας παρέπεμψε στις Καλένδες. Την ίδια στιγμή όλα τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου και της τηλεόρασης αρνούνται πεισματικά να δώσουν βήμα στη φωνή χιλιάδων εκπαιδευτικών και να δημοσιεύσουν τα δίκαια αιτήματά μας επιλέγοντας να γίνουν οι συνένοχοι στην απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών και στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Για όλη αυτή τη θλιβερή συμπαιγνία Υπουργείου –Κυβέρνηση- ΜΜΕ οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί είμαστε απλή μεταβλητή στη στατιστική των ανέργων και οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές συνάδελφοι που στελεχώνουν τη ραχοκοκαλιά του δημόσιου σχολείου απλώς περιττοί. Σε αυτή την πραγματικότητα ο διάλογος από πλευράς Υπουργείου αποδείχτηκε έμπρακτα ανύπαρκτος με τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στον πρώτο όροφο του κτηρίου της ΝΕΤ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο συναδέλφων μας, του Στάθη Κατσούλα, ωρομίσθιου εκπαιδευτικού και του Παντελή Βαϊνά, προέδρου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω και συνεχίστηκε στα παράθυρα των αυτόκλητων σωτήρων της ελληνικής κοινωνίας, των διαπλεκόμενων βουλευτών και των πληρωμένων δημοσιογράφων. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά έξω από τη ΝΕΤ μαζεύτηκαν εκατοντάδες άνθρωποι στηρίζοντας την προσπάθειά μας, καθώς και η μαζικότητα της χθεσινής πορείας απέδειξαν την πραγματική αποδοχή που βρήκε η πράξη μας και το γεγονός ότι εξέφραζε όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και μεγάλο μέρος των εργαζομένων.
Και ενώ χθες κανείς δεν πήγε για δουλειά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα έκλεισαν εξαιτίας της απεργίας, η κυβέρνηση επιμένει να στηρίζει και να θέλει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα. Επιπλέον, χθες στη Βουλή βρήκαν ευκαιρία και ψήφισαν εκτάκτως το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία. Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν, τα νέα μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά. Γιατί δεν έχουν καμία νομιμοποίηση στον κόσμο, γιατί αυτός ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι αν εφαρμοστούν διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον του. Η διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η διάλυση του δημόσιου σχολείου δε θα γίνει πραγματικότητα. Και φραγμό θα βάλει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Η πολιτική αυτή είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας των 3 συναδέλφων μας στην τράπεζα. Καταδικάζοντας ταυτόχρονα όλους όσους εφαρμόζουν τυφλή βία στις λαϊκές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα των προθέσεών τους, ακριβώς επειδή αυτές οι πρακτικές είναι εχθρικές απέναντι στο λαϊκό κίνημα, δε θα αφήσουμε άμοιρους ευθυνών αυτούς που έκλεισαν τόσους ανθρώπους υπό την απειλή της απόλυσης μέσα σε ένα κτήριο χωρίς πυρασφάλεια, έξοδο κινδύνου και με κλειδωμένες πόρτες. Η μαζική δράση του εργατικού κινήματος δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την τυφλή, αναποτελεσματική και πολιτικά αξιοποιήσιμη από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους, βία των τυχοδιωκτικών ομάδων που δρουν στις πλάτες και σε βάρος του μαχητικού εργατικού κινήματος. Αυτές οι ομάδες πρέπει να απομονωθούν από όλες τις δυνάμεις που δρουν στο όνομα της μαζικής ταξικής πάλης και σύγκρουσης
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Η χθεσινή πανεργατική πορεία και απεργία άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία αυτής της χώρα. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! Να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδιά τους.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ, 6Μ.Μ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/5, 6Μ.Μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα, 3ος όροφος)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΓΩΝΑ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan