Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Όλοι την Τρίτη 22 Μάη στις 6.00 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

Εργαζόμενες / οι

Με τις εκλογές της 6ης του Μάη ο ελληνικός λαός έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή. Να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, η στυγνή επίθεση των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών που σπέρνουν την ανείπωτη φτώχια, την τεράστια ανεργία, και την μετανάστευση των παιδιών μας, την κατάργηση των δημόσιων αγαθών, το μαζικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την διεθνή επιτροπεία και τον εξευτελισμό για την χώρα μας. Έστειλε τα κόμματα που υποστήριξαν τις διαδοχικές κυβερνήσεις της τρόικα και εκτέλεσαν αυτό το έγκλημα στο περιθώριο της ιστορίας.
Την ίδια ώρα που η εργατική τάξη και ο λαός με τους μεγάλους και διαρκείς αγώνες και την ψήφο τους αποφάσισαν την ανατροπή του μνημονιακού εφιάλτη, το αντιδραστικό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της τρόικα κλιμακώνει την επίθεση και προχωρά στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων.
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, (λήξη της μετενέργειας), τεράστιες μειώσεις μισθών στα όρια της εξαθλίωσης, ατομικές συμβάσεις εργασίας. Συνέχιση του ξεπουλήματος, (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ κλπ). Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται για μήνες έναντι.
Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Εργαζόμενες/οι
Όσο και αν το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφέστατο από τον ελληνικό λαό, όσο και αν το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, στους χώρους εργασίας το μήνυμα αυτό φαίνεται να μην έχει φτάσει. Η εργοδοσία επιτίθεται τώρα, με βιαιότητα για να πάρει ότι μπορεί, για να κατοχυρώσει όσες περισσότερες θέσεις γίνεται, για να εξασφαλίσει τα δικά της «κεκτημένα» από τις κυβερνήσεις της.
Για αυτό χρειάζεται τώρα να αναπτυχθεί η πάλη των εργαζόμενων. Για να καταργηθούν άμεσα τα δύο μνημόνια και η δανειακή σύμβαση που δένουν για δεκαετίες τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την χώρα στους τοκογλύφους. Να ακυρωθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι (όπως πχ οι 3845 και 3899 / 2010, 4024/2011, 4046/2012). Να επιστρέψουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και να σταματήσει το έγκλημα του ξεπουλήματος. Να καταργηθούν το χαράτσι της ΔΕΗ και τα άλλα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους. Να πληρωθούν όλοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένα να κηρύξουν άμεσα γενική πανελλαδική απεργία με τα παραπάνω αιτήματα.
Δίνουμε την μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν υπογράφουμε μειώσεις των μισθών μας. Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία του λιγότερο κακού. Υπάρχουν επιχειρήσεις και κλάδοι που με τον ανυποχώρητο αγώνα τους υπέγραψαν ΣΣΕ (τρόφιμα ποτά, ΟΚΑΝΑ) χωρίς μειώσεις μισθών !! Όχι στην αδράνεια και την υποταγή της ΓΣΕΕ, που βλέπει απαθής να διεξάγεται μια επίθεση ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους και προτρέπει σε υπογραφή συμβάσεων με μειωμένους μισθούς.
Εργαζόμενες/οι
Δεν μας τρομάζει η τρομοκρατία του ΣΕΒ, των κομμάτων του «μαύρου μετώπου» και της ΕΕ ότι η άμεση, σαφής και μονομερής ανατροπή των Μνημονίων και της Δανειακής Σύμβασης, αυτής της θηλιάς στον λαιμό μας θα οδηγήσει σε «χάος». Στο κοινωνικό χάος οδήγησε η μέχρι τώρα η εφιαλτική πολιτική τους.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καλεί σε παλλαϊκή συγκέντρωση Τρίτη 22 Μάη στις 6.00 μμ στα προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Καλεί κάθε συνδικάτο, πρωτοβάθμιο σωματείο και ομοσπονδία να συμμετέχει. Καλεί κάθε ταξική δύναμη και τάση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Να μην λείψει κανείς.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΗ στις 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Ε’  ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                              Παλλήνη   9.5.2012

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
• Το Υπουργείο παιδείας με Π.Δ  (ΦΕΚ 97/24.4.2012)   αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου , που εφαρμόζουν πιλοτικά το νέο πρόγραμμα σπουδών, χωρίς  να προηγηθεί ενημέρωση των εκπαιδευτικών  και εκπαίδευση των μαθητών  στο νέο  τρόπο εξέτασης.
• Σύμφωνα με αυτό, ειδικά για την εξέταση του μαθήματος της ξένης   γλώσσας, προβλέπονται θέματα Πανελλαδικού χαρακτήρα που ετοιμάζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Αγγλικής γλώσσας και Φιλολογίας, για να χρησιμοποιηθούν από τους συναδέλφους για τις εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου.
Κατά τη γνώμη μας:
1.  είναι αδύνατο να γίνει η εξέταση στα θέματα αυτά (αδίδακτο θέμα  σε γραπτή εξέταση και προφορική εξέταση , χωρίς ηχητικό υλικό) μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα.
2. Θέματα Πανελλαδικού χαρακτήρα από τράπεζα θεμάτων σε ενδοσχολικές προαγωγικές εξετάσεις(παρά τον, προσωρινά, μη  δεσμευτικό τους χαρακτήρα), είναι αδύνατον να λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε σχολείου και θα οδηγήσουν στην κατηγοριοποίηση και την  απόρριψη μεγάλου αριθμού μαθητών σε υποβαθμισμένες περιοχές που προέρχονται από φτωχά κοινωνικά στρώματα, όπως συνέβη και με την «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» του Αρσένη.
3. Οι εκπαιδευτικοί, που  δεν είχαν καμιά ενημέρωση στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δεν μπορούν και δεν πρέπει να εφαρμόσουν ένα σύστημα εξετάσεων του οποίου  δεν προηγήθηκε πειραματική εφαρμογή και που δεν οδηγεί στην αναβάθμιση των ξενόγλωσσων μαθημάτων, αλλά στην ενίσχυση των φροντιστηρίων και της παραπαιδείας. 
  Το Δ.Σ  της ΕΛΜΕ  καλεί  ΟΛΜΕ  και σχολικούς συμβούλους της ξένης γλώσσας να αντιδράσουν και να καλέσουν τους συναδέλφους να μην εφαρμόσουν το πιο πάνω Π.Δ. Άλλωστε  η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί  να χρησιμοποιηθεί, για να γίνουν πιο αυστηρές οι εξετάσεις σε βάρος  μαθητών που είχαν την «ατυχία» να φοιτούν σε πιλοτικά Γυμνάσια.
 
                                      Για το Δ.Σ  της  Ε’ ΕΛΜΕ
                    Η   Πρόεδρος                                           Ο Γ.Γραμματέας
                    Άννα   Μπαχτή                                  Δημήτρης   Μπαξεβάνης

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Θέμα: «Βαθμολογική μισθολογική κατάταξη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών».


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ



Σχετ.: 1. έγγραφο του ΥΠΔΒΜΘ με αρ.πρωτ. Φ.361.23/3/24453/Δ1/7-3-2012
2. έγγραφο του ΓΛΚ με αρ.πρωτ. 2/20130/0022/30-3-2012 (επισυνάπτεται) και
3. έγγραφο του Υπ.Διοικ. Μεταρ. και Ηλεκτρ.Διακ. με αρ.πρωτ.
ΔΙΔΑΔ/Φ.31.21/1110/4597/9-4-2012 (επισυνάπτεται)

Με βάση το έγγραφο με αρ. 2/20130/0022/30-3-2012 (επισυνάπτεται) του Γενικού Λογιστηρίου σχετικά με τη μισθολογική κατάταξη των εκπαιδευτικών , θα πρέπει οι Δ/νσεις με τη μισθοδοσία Μαΐου, να συνυπολογίσουν και τις διαφορές αναδρομικών που προκύπτουν από τη κατάταξη με βάση τη αναγνωρισμένη προϋπηρεσία και τη συνάφεια των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων. Για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας καθώς και των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, εφαρμόζονται οι κείμενες διατάξεις. Επισημαίνεται ότι η συνάφεια των τίτλων εξετάζεται από το αντίστοιχο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και εκδίδεται σχετική απόφαση από τη Δ/νση.

Η κατάταξη των εκπαιδευτικών θα γίνει σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Κατηγορία
Βαθμός
ΜΚ0
ΜΚ1
ΜΚ2
ΜΚ3
ΠΕ

ΣΤ
0 έως 2 έτη
1092 €



Ε
2+ έως 4 έτη
1201 €
4+ έως 6 έτη
1225 €


Δ
6+ έως 8 έτη
1381 €
8+ έως 10 έτη
1409 €


Γ
10+ έως 12 έτη
1588 €
12+ έως 14 έτη
1620 €
14+ έως 16 έτη 1652€

ΤΕ
ΣΤ
0 έως 2 έτη
1037 €



Ε
2+ έως 4 έτη
1141 €
4+ έως 6 έτη
1164 €


Δ
6+ έως 8 έτη
1312 €
8+ έως 10 έτη
1338 €


Γ
10+ έως 12 έτη
1509 €
12+ έως 14 έτη
1539 €
14+ έως 16 έτη 1570 €

ΔΕ

ΣΤ
0 έως 2 έτη
858 €



Ε
2+ έως 4 έτη
944
4+ έως 6 έτη
963
6+ έως 8 έτη
982 €


Παρατίθενται και τα παρακάτω παραδείγματα:
  • Εκπ/κός με απλό πτυχίο ΠΕ, κατατάσσεται σε ΜΚ σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, όπως στα παραδείγματα παρακάτω:
    • Αν έχει 2 έτη + 6 μήνες προϋπηρεσία κατατάσσεται στο ΜΚ0 (βασικό) του βαθμού Ε (1201 €).
    • Αν έχει 3 έτη + 1 μήνα προϋπηρεσία κατατάσσεται πάλι στο ΜΚ0 (βασικό) του βαθμού Ε (1201 €).
    • Αν έχει 4 έτη + 1 μήνα προϋπηρεσία κατατάσσεται στο ΜΚ1 του βαθμού Ε (1225 €).
    • Αν έχει 8 έτη προϋπηρεσία, του αναγνωρίζεται μόνο το μέγιστο των 7 και κατατάσσεται στο ΜΚ0 του βαθμού Δ (1381 €).
  • Εκπ/κός με μεταπτυχιακό (αναγνωρισμένο από το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ), κατατάσσεται σε ΜΚ σύμφωνα με τον πίνακα, προσθέτοντας όμως 2 έτη στην αναγνωρισμένη προϋπηρεσία του. Επομένως, ξεκινά από το ΜΚ0 του βαθμού Ε σε περίπτωση που δεν έχει προϋπηρεσία. Με βάση την προϋπηρεσία κατατάσσεται όπως φαίνεται στα ακόλουθα παραδείγματα:
    • Αν έχει 1 έτος κατατάσσεται στο ΜΚ0 του βαθμού Ε (1201 €).
    • Αν έχει 2 έτη + 2 μήνες, δηλ. συνολικά πάνω από 4 έτη, κατατάσσεται στο ΜΚ1 του βαθμού Ε (1225 €).
    • Αν έχει 3 έτη + 1 μήνα, δηλ. συνολικά πάνω από 5 έτη, κατατάσσεται πάλι στο ΜΚ1 του βαθμού Ε (1225 €).
    • Αν έχει 4 έτη + 2 μήνες, δηλ. συνολικά πάνω από 6 έτη, κατατάσσεται στο ΜΚ0 του βαθμού Δ (1381 €).
    • Αν έχει 6 έτη + 1 μήνα, δηλ. συνολικά πάνω από 8 έτη κατατάσσεται στο ΜΚ1 του βαθμού Δ (1409 €).
    • Αν έχει 8 έτη, του αναγνωρίζονται το μέγιστο των 7, δηλ. συνολικά 9 έτη και κατατάσσεται στο ΜΚ1 του βαθμού Δ (1409 €).
  • Εκπ/κός με διδακτορικό (αναγνωρισμένο από το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ), κατατάσσεται σε ΜΚ σύμφωνα με τον πίνακα, προσθέτοντας όμως 6 έτη στην αναγνωρισμένη προϋπηρεσία του. Επομένως, ξεκινά από το ΜΚ0 του βαθμού Δ (1381 €) σε περίπτωση που δεν έχει προϋπηρεσία. Με βάση την προϋπηρεσία κατατάσσεται όπως φαίνεται στα ακόλουθα παραδείγματα:
    • Αν έχει 2 έτη + 1 μήνα, δηλ. συνολικά πάνω από 8 έτη, κατατάσσεται στο ΜΚ1 του βαθμού Δ (1409 €).
    • Αν έχει 4 έτη + 1 μήνα δηλ. συνολικά πάνω από 10 έτη κατατάσσεται στο ΜΚ0 του βαθμού Γ (1588 €).
    • Αν έχει 7 έτη (που είναι και το μέγιστο που προσμετρείται), δηλ. συνολικά πάνω από 13 έτη, κατατάσσεται στο ΜΚ1 του βαθμού Γ (1620 €).
  • Εκπ/κός με διδακτορικό και μεταπτυχιακό, αναγνωρισμένα και τα δύο από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, κατατάσσεται με βάση τον πίνακα, και στην αναγνωρισμένη προϋπηρεσία του προστίθενται 7 έτη. Επομένως, ξεκινά από το ΜΚ0 του βαθμού Δ (1381 €), προσθέτοντας 1 πλεονάζοντα χρόνο για το μεταπτυχιακό, σε περίπτωση που δεν έχει προϋπηρεσία. Με βάση την προϋπηρεσία κατατάσσεται όπως φαίνεται στα ακόλουθα παραδείγματα:
    • Αν έχει 2 έτη + 1 μήνα, δηλ. συνολικά 6+1+2 πάνω από 9 έτη, κατατάσσεται στο ΜΚ1 του βαθμού Δ (1409 €)
    • Αν έχει 4 έτη + 1 μήνα, δηλ. συνολικά 6+1+4 πάνω από 11 έτη κατατάσσεται στο ΜΚ0 του βαθμού Γ (1588 €)
    • Αν έχει 7 έτη (που είναι και το μέγιστο που προσμετρείται), δηλ. συνολικά 6+1+7=14 έτη κατατάσσεται στο στο ΜΚ2 του Γ (1652€).
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι:
  1. Θα προβείτε στην απόδοση των ΜΚ με τη συμπλήρωση της διετίας και στους αναπληρωτές.
  2. Οι απόφοιτοι πενταετούς φοίτησης κατατάσσονται όπως και όλοι οι υπόλοιποι πτυχιούχοι τετραετούς φοίτησης.
  3. Η κατάταξη των ωρομισθίων εκπαιδευτικών θα γίνει με βάση την προϋπηρεσία τους, όπως γίνεται και με την κατάταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σας παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν ταχύτερη μισθολογική κατάταξη των αναπληρωτών και ωρομισθίων της αρμοδιότητάς σας.

Ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας
Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων


Κωνσταντίνος Βαλιάντζας



 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan