Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Να βγούμε στους δρόμους, πριν μας πετάξουν στο δρόμο

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Οι αδιόριστοι δεν είμαστε μόνο το κοπάδι των αγχωμένων υποψηφίων που θέλει το Υπουργείο. Είμαστε ένα κομμάτι εργαζομένων που αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στη σταθερή και μόνιμη εργασία, το δικαίωμα μας στην αξιοπρέπεια.

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μας είπαν ότι με το διαγωνισμό θα καταργηθούν οι λίστες αναμονής για διορισμό…
…και έφτιαξαν νέες λίστες επιτυχόντων, νέες επετηρίδες επιτυχόντων Πολλοί από εμάς πετύχαμε στο διαγωνισμό και παρόλα αυτά, δε διοριστήκαμε ποτέ. Κι αυτό γιατί οι διορισμοί παραμένουν απειροελάχιστοι

Μας λένε ότι απέτυχαν οι εκπαιδευτικοί στο διαγωνισμό…
…δε λένε, όμως, ότι αυτός ο διαγωνισμός είναι φτιαγμένος για να αποτυγχάνουν οι εκπαιδευτικοί, είναι φτιαγμένος για να νομιμοποιεί την ανεργία των πτυχιούχων φορτώνοντάς την στην πλάτη των ίδιων των αδιόριστων. Μας καλούν να εξεταστούμε σε μια ύλη που κάθε άλλο παρά συγκεκριμένη είναι, σε ύλη για την οποία μας έδωσαν οι ίδιοι πτυχίο, σε θέματα που δεν έχουν συγκεκριμένες διατυπώσεις και δεν έχουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Μας λένε ότι ο διορισμός είναι ένα διαφανές και αξιόπιστο σύστημα…
…γι' αυτό κανείς δε γνωρίζει ποιος έβαλε τα θέματα και ποιος τα διορθώνει, γι' αυτό και δε μας επιτρέπουν την αναβαθμολόγηση, γι΄ αυτό ήρθαμε αντιμέτωποι με αδιόρθωτα γραπτά, με λάθος υπολογισμούς βαθμολογιών, με ονόματα που έχουν διαφορετικούς βαθμούς πτυχίου από πίνακα σε πίνακα, ακατανόητες προϋπηρεσίες από χρονιά σε χρονιά. Και φυσικά η «διαφάνεια» των διορισμών αποδεικνύεται ακόμα και από τον τρόπο πρόσληψης των ωρομισθίων που κανείς δεν ξέρει τα κριτήρια, αφού η προκήρυξη ποτέ δεν τα ανέφερε!!!

Μας λένε ότι είμαστε πολλοί και δε χωράμε στο δημόσιο σχολείο…
…γι’ αυτό και προσλαμβάνουν χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους που κάνουν μάθημα στην πρωινή ζώνη, γι΄ αυτό τα σχολεία ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας δε λειτουργούν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Μας λένε ότι το πτυχίο μας δεν είναι αρκετό…
…ένα πτυχίο που οι ίδιοι μας έδωσαν αναγνωρίζοντάς μας το δικαίωμα να δουλεύουμε σαν εκπαιδευτικοί .Δεν είμαστε αρκετοί, μας λένε, και μας πουλάν το παραμύθι της επανακατάρτισης, των περαιτέρω προσόντων, του τεστ δεξιοτήτων. Λες και τα χαρτιά μας κάνουν καλύτερους, λες και όλη μας τη ζωή μπορούμε να επανακαταριζόμασε με δικό μας κόπο σε χρόνο και χρήμα, λες και τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά, οι ξένες γλώσσες και τα σταυρόλεξα μπορούν αν μας κάνουν καλύτερους εκπαιδευτικούς.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης το γνωρίζει καλά: το πρόβλημα της εκπαίδευσης δεν είναι ο τρόπος διορισμού. Είναι η πολιτική των ελάχιστων διορισμών, είναι η πολιτική των ζωνών εκπαιδευτικής εγκατάλειψης και των σχολείων που υπολειτουργούν…
Απέναντί μας ανοίγεται μια νέα κόλαση, εκείνη το ασφαλιστικού…ενοποιήσεις ταμείων, περιορισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, μειωμένες συντάξεις και όλα αυτά ενώ εμείς ούτε που ξέρουμε πότε θα έχουμε σταθερή δουλειά, όταν μας εξαναγκάζουν στη μαύρη εργασία της παραπαιδείας

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο σχολείο με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Όχι στο test δεξιοτήτων, το φάκελο προσόντων και την προσωπική συνέντευξη
 Μόνιμους διορισμούς με βάση το έτος λήψης πτυχίου
 Ενιαίο υποχρεωτικό δεκατετράχρονο σχολείο (περιλαμβάνεται και η διετής προσχολική εκπαίδευση)
 Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη
 Ενιαίο πίνακα πρόσληψης ωρομισθίων και αναπληρωτών, ο οποίος θα ανακοινώνεται έγκαιρα σε εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες.
 Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, καμία συζήτηση για κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
 Να μην περάσει καμία αντιασφαλιστική – αντεργατική ρύθμιση

Θέλουμε να βγούμε στους δρόμους, πριν μας πετάξουν οριστικά στο δρόμο. Γι΄ αυτό και είμαστε εδώ, και θα είμαστε αρκετές φορές ακόμη. Γιατί αποφασίσαμε την ατομική αγωνία να την κάνουμε συλλογική δύναμη.
Να είμαστε όλοι στις 26/11 στην πορεία, 12.00, στα Προπύλαια, μόνιμοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, για να διεκδικήσουμε συλλογικά όσα μας ανήκουν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan