Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις 5/3 αναρωτιόμαστε πραγματικά τι συμβαίνει με το ΥΠΕΠΘ κι αν τελικά πρόκειται για συνειδητή κοροϊδία ή για την προχειρότητα που φαίνεται ότι το διακρίνει εδώ και πολλά χρόνια.
Όταν ανακοινώθηκαν οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στην αρχή της προηγούμενης χρονιάς ακουστήκαν από όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών, μόνιμων και αδιόριστων, παρατηρήσεις σχετικά με το μικρό αριθμό και την επιλογή τελικά του ΥΠΕΠΘ τα σχολεία να μη λειτουργούν. Η απάντηση του ΥΠΕΠΘ ήταν όπως πάντα η ίδια…δε χρειαζόμαστε άλλους. Και τελικά φαίνεται να καλεί εκπαιδευτικούς μέχρι και το Μάρτη παραδεχόμενο ότι το δημόσιο σχολείο 4 μήνες πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά υπολειτουργεί. Και για να μην ξεχνιόμαστε ακόμα και η εγκύκλιος για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη βγήκε Νοέμβριο και ακόμα καλούνται καθηγητές στα σχολεία. Για ποιο δημόσιο σχολείο μιλάμε, λοιπόν; Για εκείνο το σχολείο που δεν έχει καθηγητές στην τάξη; Για εκείνο το σχολείο του οποίου οι μαθητές κάνουν μάθημα με φωτοτυπημένα βιβλία γιατί «κάποιος» άργησε να τα πάει στο σχολείο; Ποιος είναι τελικά αυτός που ωθεί γονείς και μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση και στην παραπαιδεία; Ποιος είναι αυτός που κρατά κάθε χρόνο όμηρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και επιλέγει είτε να μην τους διορίσει ποτέ είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων να φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή τους στα μέσα της σχολικής χρονιά και να τους δίνει δουλειά για λίγους μήνες και μάλιστα να τους έχει και απλήρωτους;
Η απάντηση είναι μία. Υπαίτιοι αυτής της κατάστασης είναι το ΥΠΕΠΘ και η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική που αδιαφορεί για το δημόσιο σχολείο πολλές φορές όχι τυχαία.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
Απαιτούμε
• μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο και κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
• άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων μόνιμων και ωρομίσθιων.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan