Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

alfavita.gr: Νομοθετική ρύθμιση σχεδιάζει το ΥΠΕΠΘ

Νομοθετική ρύθμιση συζητά το ΥΠΕΠΘ για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς με μεγάλο χρόνο προϋπηρεσίας. Ο σχεδιασμός είναι να περάσουν την ρύθμιση μέσα στον Απρίλιο ή το Α΄ δεκαήμερο του Μαίου σε κάποιο από τα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να φέρει το ΥΠΕΠΘ στη Βουλή το διάστημα αυτό (το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, ή την Ειδική Αγωγή κλπ). Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της ρύθμισης, καθώς κανένας υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠΕΠΘ δεν παίρνει την ευθύνη να δώσει πληροφόρηση πάνω στο θέμα αυτό. Όλοι αναφέρουν ότι το θέμα βρίσκεται στο χειρισμό του Υπουργού Παιδείας ο οποίος επεξεργάζεται τις εισηγήσεις που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η πρόταση του ΥΠΕΠΘ με τις λεπτομέρειες αναμένεται να δοθεί στη συνάντηση που εκκρεμεί με το Δ.Σ της Π.Ε.Α. την Τρίτη 15/4 (εκτός απροόπτου)



Τι ζητάει η ΟΛΜΕ



Θυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ σε έγγραφό της προς το ΥΠΕΠΘ στις 9/4/2008 ζητάει:

Με δεδομένο ότι έχει λήξει η ισχύς της ρύθμισης του ν.3255/04, επανερχόμαστε στο θέμα του μόνιμου διορισμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που διαθέτουν προϋπηρεσία εκπαιδευτικού στην δημόσια εκπαίδευση και ζητούμε τα παρακάτω:

1. Να διορίζονται σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού όσοι αναπληρωτές συμπληρώνουν 18μηνη προϋπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση (αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι), χωρίς καταληκτική ημερομηνία. Να θεσμοθετηθεί δηλαδή ως ανώτατος χρόνος στην «προσωρινή εργασία» το 18μηνο.
2. Να μην συσχετισθεί με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ οποιαδήποτε ρύθμιση
για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών από τους πίνακες των αναπληρωτών με προϋπηρεσία.

Η τελευταία ρύθμιση που αφορούσε στη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2004 και είναι ο νόμος 3255/2004 «Ρυθμίσεις θεμάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων».

Σύμφωνα με το νόμο αυτό, όσοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι είχαν συμπληρώσει 30 μήνες προϋπηρεσία μέχρι τις 30/6/2004 μονιμοποιούνται στη δημόσια εκπαίδευση πέραν των οριζόμενων ποσοστών του πίνακα ΑΣΕΠ (60%) και του πίνακα προϋπηρεσίας (από 25% αυξήθηκε με τον εν λόγω νόμο σε 40%) και μέχρι το σχολικό έτος 2007/2008.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 4 Απριλίου 2008

Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο νομό Τρικάλων

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ είπατε χθες στο Βόλο κατά την Συνέντευξη Τύπου για μια πρόθεση που έχετε να μονιμοποιήσετε τους αναπληρωτές καθηγητές όσους έχουν πολύ μεγάλο χρόνο προϋπηρεσίας πως το σκέφτεστε αυτό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Αυτό το οποίο εξετάζουμε το τελευταίο διάστημα μελετώντας και τις προτάσεις που μας έχουν υποβάλλει οι οργανώσεις των αναπληρωτών καθηγητών είναι να προχωρήσουμε σε κάποια ρύθμιση η οποία βεβαίως θα κινείται στα όρια του Συντάγματος, της Νομολογίας που έχει διαμορφωθεί, αλλά και της κοινωνικής αναγκαιότητας, να τακτοποιηθούν όχι σε βάρος της αξιοκρατίας κάποιοι άνθρωποι που ούτως η άλλως δουλεύουν για πάρα πολλά χρόνια και είναι μεγάλης ηλικίας στο εκπαιδευτικό σύστημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Υπάρχει πρόθεση δηλαδή αυτοί να ενταχθούν στους μόνιμους του εκπαιδευτικού συστήματος;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Αυτή την στιγμή επεξεργαζόμαστε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό και να αφορά την πλειοψηφία των συμμετεχόντων Όταν θα είμαστε πλήρως έτοιμοι θα κάνουμε τις ανακοινώσεις μας.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan