Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ

Οργή και αγανάκτηση! Είναι το μόνα συναισθήματα που προκλήθηκαν σε χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς μετά την ανακοίνωση του αριθμού των διορισμών από τον προσεχή διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τα επόμενα 2 χρόνια. 5730 θέσεις για όλες τις βαθμίδες του δημόσιου σχολείου εκ των οποίων οι 2.610 για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 600 φιλόλογοι, 270 μαθηματικοί, 156 φυσικοί…και σε λίγο θα μπορέσουμε να μετράμε τους διορισμούς στα δάχτυλα. Τόσο καιρό μας παραμύθιαζαν ότι οι διορισμοί θα αυξηθούν. Όλη την προηγούμενη χρονιά εξελίχθηκαν σε σκάνδαλο τα κενά στο δημόσιο σχολείο που το ΥΠΕΠΘ προσπαθούσε μέχρι και το Πάσχα να καλύψει με αναπληρωτές και ωρομίσθιους. Και τώρα, μέσα στο καλοκαίρι, έρχεται να ανακοινώσει λιγότερους διορισμούς από κάθε άλλη φορά! Γιατί;
Μήπως για χάρη της ρύθμισης που ετοιμάζει για τους αναπληρωτές και σκοπεύει να κάνει μέσω αυτής περισσότερους διορισμούς; Ακόμα κι αν αυτό γίνει φέτος για να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων εκείνων των συναδέλφων που περιπλανιούνται ανά την Ελλάδα τόσα χρόνια δε μας πείθει. Από τη στιγμή που η ρύθμιση προβλέπει ανοιχτό πίνακα 24μηνου και δε διευκρινίζει πόσοι θα διορίζονται κάθε χρόνο μάλλον «κοντά ποδάρια» έχει και το πρόβλημα που υπήρχε θα συνεχίσει να υπάρχει και θα διογκώνεται με τα χρόνια, όπως συνέβη και με τόσες άλλες ρυθμίσεις. Και μάλιστα η κατάσταση φαίνεται να γίνεται ολοένα και χειρότερη. Πολλές λίστες, φαινομενικά πολλές ελπίδες και για άλλη μια φορά μας επιβεβαιώνουν πως η πίτα είναι μία και κάθε φορά μοιράζει το ΥΠΕΠΘ τα κομμάτια ανάλογα με το πώς πολιτικά το συμφέρει προσπαθώντας να δημιουργήσει πολλές κατηγορίες εκπαιδευτικών και φαινομενικά αντικρουόμενα συμφέροντα, άρα και έριδες.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί καταδικαζόμαστε στην αδιοριστία και κάθε δύο χρόνια μας καλούν να δίνουμε στο διαγωνισμό της ντροπής. Το δημόσιο σχολείο λειτουργεί με αναπληρωτές και ωρομίσθιους και πλέον μιλάμε για καθηγητές συμβασιούχους που κάθε χρόνο δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Το δημόσιο σχολείο μαραζώνει και μαζί του μαραζώνουν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς.
Δεν είναι πρόχειρο το σχέδιο του ΥΠΕΠΘ. Ό,τι κάνει είναι καλά σχεδιασμένο. Θα έρθει πάλι από Σεπτέμβριο να μας πει για τους χιλιάδες ωρομίσθιους που θα πάρει και βέβαια θα μας κρύψει μέχρι πότε θα είναι αυτοί απλήρωτοι. Θα έρθει να μας εξηγήσει πώς θα υπολογίζονται τα μόρια τάζοντας μας ψίχουλα για το πώς θα διευκολύνουμε τον διορισμό μας. Θα έρθει να μας πει για κάποιους υπεράριθμους τους οποίους η δική τους πολιτική πελατειακών σχέσεων δημιούργησε για να καλύψει τα χιλιάδες κενά υπάρχουν στα υπόλοιπα σχολεία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan