Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΔΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΠΘ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τ.Θ 3785, Τ.Κ. 10210
adioristia@freemail.gr


Αθήνα, 29/08/08
Α.Π.: 22

Προς,
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ Ε΄ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ




Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. στις 14 - 08 - 2008 και με Αρ. πρωτ. 107229/Γ7 σχετικά με το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να καταθέσουν στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας προκειμένου να καταγραφούν στους πίνακες για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα είναι «αίτηση στις αντίστοιχες Διευθύνσεις ΔΕ, στις οποίες ανήκουν τα σχολεία που επιθυμούν να εργασθούν. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα του ενδιαφερομένου και οι αιτούμενοι πρέπει, όποτε κληθούν, να μπορούν να επιβεβαιώσουν τα αναφερόμενα στο βιογραφικό τους.»
Κατόπιν αρκετών καταγγελιών, αλλά και τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας ανά την Ελλάδα είναι φανερό ότι πολλές από τις διευθύνσεις ζητούν και άλλα έγγραφα, όπως π.χ. επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου, αστυνομικής ταυτότητας, απολυτήριου στρατού, γνήσιο υπογραφής. Εκτός του ότι κάτι τέτοιο υπερβαίνει την εγκύκλιο δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που στέλνοντας ανά την Ελλάδα τα δικαιολογητικά με συστημένη επιστολή βασισμένη στην εγκύκλιο δεν έχουν αποστείλει όσα κάθε δευτεροβάθμια αδικαιολόγητα ζητά. Επίσης, για άλλη μια χρονιά η αίτηση των Δ.Ε. δεν είναι κοινή.
Επιπλέον, στην εκδοθείσα εγκύκλιο δεν ορίζονται τα κριτήρια κατάταξης των εκπαιδευτικών στους πίνακες για την πρόσληψη στο πρόγραμμα της Π.Δ.Σ.
Ζητούμε, λοιπόν, από κάθε υπεύθυνο φορέα του ΥΠ.Ε.Π.Θ. να εξασφαλίσει με έγγραφη ενημέρωση προς όλες τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας ότι θα γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις συναδέλφων που περιέχουν όσα η εγκύκλιος ορίζει ως απαραίτητα, ενώ ταυτόχρονα με συμπληρωματική εγκύκλιο ζητούμε τον άμεσο και συγκεκριμένο καθορισμό κριτηρίων κατάταξης και πρόσληψης.

Με εκτίμηση,


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan