Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΑΕ ΠΡΟΣ ΥΠΕΠΘ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τ.Θ 3785, Τ.Κ. 10210
adioristia@freemail.gr
τηλ. επικοινωνίας: 6976439775, 6972861708


Αθήνα, 3/11/08
Α.Π.: 23

Προς:
 Υπουργό Παιδείας, κ. Στυλιανίδη
 Υφυπουργό Παιδείας, κ. Λυκουρέντζο
 Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διοίκησης,
κ. Κουτρομάνο


Κοινοποίηση:
 Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ. Βέη



Θέμα: Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού για την πρόσληψη εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση


Μετά και την έκδοση των προκηρύξεων για όλους τους κλάδους που θα συμμετάσχουν στον προσεχή γραπτό διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και την παραλαβή των αιτήσεων από τις διευθύνσεις και τα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι τις 11 Νοέμβρη για κάποιες ειδικότητες και 19 Νοέμβρη για τις υπόλοιπες αναμένουμε την άμεση ανακοίνωση των ημερομηνιών διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Δυστυχώς, πέρα από δημοσιεύματα στον τύπο, τα οποία επικαλούνται πληροφορίες και συνομιλίες με φορείς του Υπουργείου Παιδείας και του ΑΣΕΠ, τίποτα δεν έχει ακουστεί επίσημα δια στόματος Υπουργείου Παιδείας. Για άλλη μια φορά, οι υποψήφιοι γινόμαστε θύματα των ρεπορτάζ δημοσιογράφων. Επιπρόσθετα, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά έναν πολύ μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να εξεταστούν σε μια αρκετά μεγάλη ύλη. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι ο προγραμματισμός του διαβάσματος των υποψηφίων απαιτεί ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ τόσο στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου με εκπροσώπους της Ένωσής μας όσο και σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υποστήριζε ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο πρώτο δίμηνο του 2009, οι δηλώσεις φορέων του Υπουργείου Παιδείας για την πρόθεση ο διαγωνισμός να διεξαχθεί μέσα στο Δεκέμβρη του 2008 ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Πραγματικά, μας δυσαρεστεί το γεγονός ότι αν και είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τελικά φαίνεται ότι είμαστε οι τελευταίοι που πληροφορούμαστε το οτιδήποτε. Το δε Υπουργείο Παιδείας αν και είναι ο άμεσα υπεύθυνος για τον ορισμό των προϋποθέσεων και του χρόνου διεξαγωγής του διαγωνισμού φαίνεται να κάνει επίσημες δηλώσεις αρκετά αργοπορημένα. (Σας θυμίζουμε τα όσα προηγήθηκαν με την έκδοση της ύλης της ΠΕ02)
Ζητάμε, λοιπόν, την άμεση συνάντησή μας και την ανακοίνωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και ημερομηνιών για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ εντός του 2009.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan