Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ

Ζούμε στην εποχή που οι τράπεζες επιχορηγούνται με 28δις ευρώ, ενώ ο βασικός μισθός δε φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Ζούμε στην εποχή που οι αγώνες και η συνδικαλιστική δράση ποινικοποιούνται και καταστέλλονται, ενώ οι ένοχοι της καταλήστευσης των ταμείων και των σκανδάλων μοστράρουν στα τηλεοπτικά παράθυρα δίνοντας πλαστές υποσχέσεις.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να φορτώσει τις επιπτώσεις της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας. Ακρίβεια, μηδενικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επέκταση των χρόνων δουλειάς για τις γυναίκες, περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων διαμορφώνουν ένα σκηνικό που κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί. Στο δημόσιο σχολείο οι ελάχιστοι διορισμοί, η υποχρηματοδότηση και επέκταση της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης, η μείωση 30% του ωρομίσθιου και αύξηση από 50 σε 100 των απαιτούμενων ενσήμων για ασφάλιση στο ΙΚΑ, ο διωγμός χιλιάδων μαθητών από το σχολείο έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ σε μαύρο φόντο.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά όσα μέρα με τη μέρα μας κλέβουν.
Ο κόσμος της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο συμμετέχει μαζικά στην απεργία για να αναδείξει όλο το φάσμα των προβλημάτων του δημόσιου σχολείου και να διεκδικήσει δυναμικά όσα του ανήκουν.
Την Πέμπτη 2/4 συμμετέχουμε στην απεργία και στην πορεία, 11.00π.μ. στο Μουσείο, διεκδικώντας:

• Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο με πλήρη ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Όχι στο test δεξιοτήτων, το φάκελο προσόντων και την προσωπική συνέντευξη
• Ενιαίο υποχρεωτικό δεκατετράχρονο σχολείο (περιλαμβάνεται και η διετής προσχολική εκπαίδευση)
• Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.
• Αύξηση των βασικών μισθών και του ωρομισθίου και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristia@freemail.gr, syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com
τηλ. επικοινωνίας: 6994027752
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan