Δευτέρα 19 Απριλίου 2010


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ + ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…
ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ!

            Τουλάχιστον ως επικίνδυνη και απαράδεκτη μπορεί να θεωρηθεί η ανακοίνωση των συναδέλφων της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών μετά τη συνάντησή της με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο πολυνομοσχέδιο που επίκειται να ψηφιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα και επιχειρεί σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα του συνόλου των εκπαιδευτικών. Τη στιγμή που ο τρόπος πρόσληψής μας στο δημόσιο σχολείο από εδώ και στο εξής θα γίνεται με το τετράπτυχο επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ – ακαδημαϊκά τυπικά προσόντα – προϋπηρεσία – κοινωνικά κριτήρια και με προϋπόθεση το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης, τη στιγμή που η προϋπηρεσία κυριολεκτικά εξαλείφεται με τη νέα μοριοδότηση της και χιλιάδες ωρομίσθιοι και αναπληρωτές συνάδελφοι που χρόνια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του δημόσιου σχολείου πετιούνται εκτός σχολείου, εισάγεται το καθεστώς του «δόκιμου εκπαιδευτικού» και του «μέντορα» - αξιολογητή – μπαμπούλα με τη δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι μας, η ΠΕΑ, μακριά και πέρα από τις ανάγκες μας, συνδιαλέγεται και κάνει βρώμικες διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι με το Υπουργείο. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για θετικό κλίμα μεταξύ αυτής και του Υπουργείου. Όχι ότι εκπλησσόμαστε…
            Χρόνια  τώρα η ΠΕΑ χειροκροτεί την κυρίαρχη πολιτική στην εκπαίδευση. Άλλωστε με τη τελευταία νομοθετική ρύθμιση με το 24μηνο και το 30μηνο κατάφερε τουλάχιστον να διοριστεί το τότε Δ.Σ. της. Άξιες λοιπόν οι υπηρεσίες τους. Οδηγώντας τον κλάδο στην ύπνωση, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι το Υπουργείο ανταμείβει μόνο όσους δεν το ενοχλούν και δεν αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική του, παίζοντας το «τα καλά και συνετά παιδιά» που έρπουν στους διαδρόμους του και παζαρεύουν συντεχνιακές μικρορυθμίσεις δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Έτσι κι αλλιώς πάντοτε η ΠΕΑ προσπαθούσε να αποδυναμώνει την αγωνιστική διάθεση του κόσμου, να λειτουργεί πυροσβεστικά και να διαφημίζει τα σχέδια του Υπουργείου.
            Ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή που διαλύεται το δημόσιο σχολείο, κατακρεουργούνται τα εργασιακά δικαιώματα και η προϋπηρεσία μας, θεσπίζεται το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης και αμφισβητούνται οι μόνιμοι διορισμοί με το μοντέλο του δόκιμου εκπαιδευτικού, καλούμε τους συναδέλφους της ΠΕΑ να εγκαταλείψουν τον κατήφορο που έχουν επιλέξει. Τους καλούμε σε κοινή συμμετοχή στις κοινές γενικές συνελεύσεις των αδιόριστων – ωρομισθίων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών  με στόχο να μην κατατεθεί – να μην ψηφιστεί - να αποσυρθεί το νέο πολυνομοσχέδιο. Το Υπουργείο με επικεφαλής την αδιάλλακτη και κυνική κ. Διαμαντοπούλου δεν σκοπεύει, αν δεν πιεστεί από μαζικές, ανυποχώρητες, μαχητικές κινητοποιήσεις για οποιεσδήποτε υποχωρήσεις. Οι όχθες είναι ξεκάθαρες και όσοι θέλουν να παίξουν το ρόλο του Εφιάλτη, ας το κάνουν χωρίς περιστροφές. Εμείς πάντως δε σκοπεύουμε να μείνουμε οι 300!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
www.oromisthioi.gr – 6970139038
 
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan