Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...


ΠΡΟΣ : 
ΔΟΕ-ΟΛΜΕ
Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας στοχεύει στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και οδηγεί στην εκδίωξη χιλιάδων εκπαιδευτικών από αυτό. Η πλήρης κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των πτυχίων μας μέσω της εισαγωγής του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Κατάρτισης, η απαξίωση της προϋπηρεσίας που χιλιάδες εκπαιδευτικοί, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια κρατώντας στην πραγματικότητα το δημόσιο σχολείο ανοιχτό με συμβάσεις απαξιωτικές, γυρίζοντας όλη την Ελλάδα με δικό τους κόστος σε κόπο και χρήμα, πολλές φορές ακόμα και απλήρωτοι, η θέσπιση του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου και μέσω αυτής η πλήρης ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, η θεσμοθέτηση του δόκιμου εκπαιδευτικού, οι τάξεις με 30 μαθητές και οι υποχρεωτικές υπερωρίες στους μόνιμους εκπαιδευτικούς αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο σχολείο τείνουν να καταργηθούν! Σε όλα αυτά το σύνολο των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να μείνει απαθές. Ήρθε η στιγμή να υπερασπιστούμε δυναμικά το δικαίωμά μας στη μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία, να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο. Και άλλος τρόπος δεν υπάρχει από την ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. 
Απαιτούμε από τις ομοσπονδίες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δηλώσουν την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας και να προκηρύξουν άμεσα απεργία διαρκείας του κλάδου σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να πάρει μια δυναμική απάντηση και να αποσύρει το νομοσχέδιο. 

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ 
κάντε κλικ ΕΔΩ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan