Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Νέο σκάνδαλο σε εξέλιξη στην εκπαίδευση

...με την προφανή συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας;!;!;



Οι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, αφού πλούτισαν στις πλάτες χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών στήνοντας τα τελευταία 2 χρόνια μια φάμπρικα με σεμινάρια ειδικής αγωγής, υφαρπάζοντας από 1500 έως 2500 ευρώ από τον κάθε αδιόριστο εκπαιδευτικό έρχονται σήμερα να ξαναστήσουν παρόμοια φάμπρικα με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου να εισάγει με το πολυνομοσχέδιο το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (ΠΠΔΕ). Σχετικά με το ΠΠΔΕ το πολυνομοσχέδιο αναφέρει τα εξής:
«Για να συμμετέχει υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για είσοδό του στην εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης. Η παιδαγωγική κατάρτιση παρέχεται : α) με πρόγραμμα στο πλαίσιο των σπουδών που ξεκινά σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα ΑΕΙ άμεσα ή μετά την αποφοίτηση, ενταγμένο στα Προγράμματα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με τη μορφή «Ειδικού Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής», ή β) Μέσω της απόκτησης Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στην Παιδαγωγική, τις Επιστήμες της Αγωγής, ή τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης.»
Έσπευσε, λοιπόν, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, εκ των διοργανωτών σεμιναρίων ειδικής αγωγής, να ανακοινώσει τη διεξαγωγή σεμιναρίου για παιδαγωγική κατάρτιση εκπαιδευτικών. Στο site της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (http://www.eef.gr/thenews/view/374), αναφέρεται ότι το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους όμως, αναφέρουν ότι το σεμινάριο κοστίζει 300 ευρώ και ότι κατά 90% θα δίνει στον εκπαιδευόμενο το ΠΠΔΕ με βάση το νέο πολυνομοσχέδιο. Πρώτα, λοιπόν, ξεκίνησαν τα σεμινάρια της ειδικής αγωγής που σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Λυκουρέντζο οι ιθύνοντες της Ένωσης Φυσικών τα έκαναν νόμο, τώρα τα σεμινάρια παιδαγωγικής κατάρτισης σε αγαστή συνεργασία με την κ. Διαμαντοπούλου.

Καταγγέλλουμε την πρόθεση τέτοιου είδους μεσαζόντων στην εκπαίδευση που πλουτίζουν για ακόμα μια φορά στις πλάτες αδιόριστων εκπαιδευτικών. Καταγγέλλουμε τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας να αφήνει ανοιχτές πόρτες σε τέτοιου είδους σεμινάρια με πιθανή συμμετοχή παραγόντων του στο νέο "φαγοπότι".

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
www.oromisthioi.gr - 6970139038
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristoi.blogspot.com - 6994027752
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan