Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΑΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 23 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ προχωρά σε ένα διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα. Παρά τη λαϊκή οργή και τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων επιμένει στην υλοποίηση μέχρι τελείας της αντιδραστικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες.
Οι θεατρινισμοί και η παρωδία «αντίστασης» του θλιβερού υπουργού εργασίας δεν πείθουν κανένα. Η κυβέρνηση αυτή κατοχυρώνεται πλέον ευρύτατα στο λαό, σαν η κυβέρνηση που σφαγιάζει τα εργατικά δικαιώματα και ξεριζώνει κατακτήσεις 100 χρόνων
Τα παραμύθια για την ιδιαιτερότητα της ελληνικής κρίσης και τους καλοπερασάκηδες Έλληνες που πρέπει να πληρώσουν, τινάζονται στον αέρα από την ταχύτατη εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων σε όλη την Ευρώπη, με τις ίδιες δικαιολογίες, την ίδια βαρβαρότητα.
Στην πραγματικότητα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕ θέλουν να φορτώσουν με απίστευτη βιαιότητα τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, να ξεμπερδέψουν με το κοινωνικό κράτος και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα. Αυτό ονομάζουν «σωτηρία της εθνικής οικονομίας», «αποφυγή της χρεοκοπίας», «διέξοδο από την κρίση».
Σε αυτές τις συνθήκες το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα. Πρόκειται για ένα «νόμο - εκτρωμα» σε μία «κοινωνία - εφιάλτη».
Δεν επιδεινώνει απλώς τα όρια ηλικίας και τις συντάξεις, αλλά ανατρέπει εκ βάθρων τη φιλοσοφία του ασφαλιστικού συστήματα, με τη μετάβαση από το αναδιανεμητικό στο ανταποδοτικό σύστημα και τελικά στην ατομική ιδιωτική ασφάλιση. Με δουλειά μέχρι θανάτου για συντάξεις – επιδόματα κηδείας.
Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων η σύνταξη και η ασφαλιστική προστασία ,γίνονται «απαγορευμένος καρπός». ενώ τα παιδιά μας, γίνονται η «γενιά των 500 ευρώ», η γενιά της εργασιακής περιπλάνησης και της ανεργίας ,που θα δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα για συντάξεις – ψίχουλα!

Ο κοινωνικός μεσαίωνας όμως δεν σταματά εδώ. Έρχονται ακόμη σκληρότερα μέτρα!
Με την θεσμοθέτηση κατώτατων αμοιβών κάτω από την ΕΓΣΕΕ για όλους τους εργαζομένους κάτω των 25. Είναι το αντίστοιχο του Γαλλικού "Συμφώνου Πρώτης Απασχόλησης" και αντιμετωπίζει τη νεολαία σαν "χαμένη γενιά" και αναλώσιμο υλικό.
Την κατάργηση της δυνατότητας σύναψης συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, αφού καταργεί την δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στην Διαιτησία. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου ΠΔ δείχνει ήδη τις συνέπειές της, καθώς είναι στον αέρα ΟΛΕΣ οι συμβάσεις ακόμη και η ΕΓΣΣΕ. Στόχος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι η πλήρης κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η επιστροφή στο καθεστώς της ατομικής διαπραγμάτευσης, του ατομικού εκβιασμού και της καθολικής υποταγής. Πρόκειται για τεράστιο, ιστορικό πισωγύρισμα.
Η τρομαχτική αύξηση των απολύσεων, δεδομένου και του αριθμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ταυτόχρονα συντρίβει τις αποζημιώσεις, καθώς οι εργοδότες θα μπορούν απλώς κάνοντας χρήση μιας σύντομης προειδοποίησης να πληρώνουν αποζημιώσεις κατά 50% μικρότερες.
Η θεσμοθέτηση και η ενίσχυση της μαύρης παιδικής εργασίας μέσα από ετήσιες "συμβάσεις μαθητείας" με το 70% της ΕΓΣΣΕ!! για παιδιά από 15 έως 18 ετών!!

Εδώ και τώρα ρήξη και ανυπακοή με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Οι μεγάλες απεργίες στις 5 και τις 20 Μάη, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, έδειξαν καθαρά, ότι οι εργαζόμενοι απέρριψαν την επαίσχυντη Συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την τρόικα. Ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες, γραφειοκρατίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που για χρόνια διάλεξαν την αγωνιστική απραξία και τη συναίνεση .


Αντιπαλεύουμε τις επιλογές Κυβέρνησης ΕΕ - ΔΝΤ, και απειθαρχούμε στις πολιτικές τους.

• Για να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το «μηχανισμό στήριξης» και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
• Για να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση.
• Για να μην ψηφιστεί το τερατούργημα του ασφαλιστικού. Για τα κοινωνικά, ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
• Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.
• Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ΟΤΕ, λιμάνια, Ολυμπιακή κλπ).

Το ασφαλιστικό αυτό τερατούργημα δεν πρέπει να περάσει ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να το ψηφίσει να γίνει η τελευταία πράξη αυτής της πολιτικής.
Με διαδηλώσεις, απεργίες σε κάθε κλάδο και γενικά –και όχι απλά μια 24ωρη ντουφεκιά- να στείλουμε το ασφαλιστικό, και γενικά το «μνημόνιο-τέρας» και όσους το στηρίζουν στα σκουπίδια της ιστορίας.
Ας γίνει η οργή μας, συλλογική δύναμη με στόχο την ανατροπή του απαράδεκτου Μνημονίου και του νεοφιλελεύθερου «Μηχανισμού Στήριξης» .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ

OΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ 23 ΚΑΙ 29 /6

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 23/6 ΩΡΑ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan